Pentra Infra koopt Ensono datacenter in Düsseldorf

27-03-2020 | door: Witold Kepinski

Pentra Infra koopt Ensono datacenter in Düsseldorf

Penta Infra heeft een hoogwaardige en goed verbonden datacenterfaciliteit van Ensono in Düsseldorf verworven. De site heeft een huidige capaciteit van 2 megawatt en heeft een upgradepotentieel tot 10 megawatt. De verkoper, een leverancier van beheerde services, heeft een langetermijnservicecontract met Penta Infra ondertekend voor continu gebruik van de datacentercapaciteit.

De resterende capaciteit wordt ter beschikking gesteld aan de markt. De acquisitie van Penta Infra's vijfde datacenter in Duitsland past perfect in haar strategie om een ??belangrijke speler te worden in de Europese hub- en edge-markten. Penta Infra verwacht een sterke groei in de datacenter edge-markten en is goed gepositioneerd als wendbare en onafhankelijke speler.

Alex Bakker, partner en oprichter van Penta Infra: “We zijn verheugd om samen te werken met zo'n hoogwaardige managed service provider en trots op hun vertrouwen in Penta Infra om deze bedrijfskritische faciliteit te runnen. De transactie verbetert de financiële en operationele flexibiliteit voor onze klanten, terwijl ze hun hoge normen handhaven via ons DCaaS-aanbod. De faciliteit heeft aanzienlijke uitbreidingsopties ter plaatse die we graag voor onze klanten willen gebruiken. Voor Penta Infra past deze acquisitie perfect in ons portfolio en serviceaanbod in Duitsland, en voegt een nieuwe site toe aan onze bestaande edge-faciliteiten in Berlijn, Keulen en Leipzig. ”

Penta Infra werd ondersteund door Dentons, Zentrys en TTSP HWP Consultants (technische due diligence) als hun adviseurs.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter