ALSO houdt vast aan zijn jaarlijkse doelstelling

Gustavo Möller-Hergt, ALSO

27-03-2020 | door: Witold Kepinski

ALSO houdt vast aan zijn jaarlijkse doelstelling

IT-distributeur ALSO bevindt zich in een uitstekende positie om de huidige en toekomstige marktuitdagingen en kansen aan te gaan zo meldt de directie. De bepalende factoren hiervoor zijn de duidelijke strategie en de consistente implementatie, de gemotiveerde teams, het veelzijdige ecosysteem, de goede resultaten van 2019, de aanzienlijke verbetering van cash en de ondertekening van de revolving credit facility.

Tot 20 maart 2020 registreerde ALSO ook een stijging van de netto-omzet met 11 procent. Momenteel bevestigt het bedrijf de doelstelling voor 2020. De redenen voor deze beoordeling zijn:

de hervatting van de productie in China

de huidige leveringsbevestigingen voor maart en april

een verhoogde behoefte aan IT-hardware, -software en -diensten als gevolg van thuisactiviteiten zoals thuiskantoor of thuisschool

het ALSO-ecosysteem, dat een gediversifieerde en robuuste basis vormt voor ons bedrijf met zijn zeer diverse klantengroepen, landen, kanalen en productcategorieën. Hierdoor heeft bijvoorbeeld de verschuiving van de netto-omzet van detailhandel naar etail geen verstrekkende gevolgen.

Gustavo Möller-Hergt (foto), voorzitter van de raad van bestuur en CEO van ALSO Holding AG, legt uit: "Sinds begin januari volgen we de ontwikkelingen in verband met Corona op de voet. Ons doel is om klanten, partners en werknemers te beschermen en tegelijkertijd voorraden en toeleveringsketens te beschermen, om onze klanten te voorzien en de prognose voor 2020 te bereiken. Dankzij Corona krijgt de IT-industrie een verdere golf van groei. Daar zijn we blij mee, maar tegelijkertijd weten we ook dat de eigen gezondheid en die van het gezin, solidariteit en wederzijdse steun net zo belangrijk zijn. Daarom hebben we, naast interne maatregelen, een programma voor onze resellers opgezet, dat hen snelle en onbureaucratische ondersteuning biedt. "

Terug naar nieuws overzicht