Computacenter wil Franse binnenlandse activiteiten van BT kopen

27-03-2020 | door: Witold Kepinski

Computacenter wil Franse binnenlandse activiteiten van BT kopen

Computacenter heeft op zijn website bevestigd dat het in gesprek is om de Franse binnenlandse activiteiten van BT te kopen voor een onbekend bedrag.

BT Frankrijk doet vooral veel business rond beheer van IT-netwerken en professionele diensten. BT gaat zijn binnenlandse activiteiten in Frankrijk overdragen aan Computacenter zodat BT zich juist meer kan richten op de kernactiviteiten. BT blijft een sterke aanwezigheid in Frankrijk behouden ten dienste van multinationale ondernemingen en organisaties, met inbegrip van toegangspunten tot haar wereldwijde netwerk en een cyber security operations centre.

BT optimaliseert zijn zaken op dit moment. BT schrapte eerder 13.000 banen en sluit veel kantoren in het VK.

Zuid-Amerika

BT heeft eerder aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de verkoop van geselecteerde binnenlandse activiteiten en infrastructuur in 16 landen in Zuid-Amerika. De partij die het overneemt van BT is CIH Telecommunications Americas LLC ('CIH'), een filiaal van CIH Technology Holdings. BT blijft na de verkoop, die naar verwachting gedurende dit kalenderjaar afgerond wordt, sterk aanwezig in de regio en gaat netwerk-, cloud- en beveiligingsdiensten leveren aan multinationale klanten in 21 landen.

Terug naar nieuws overzicht