Microsoft koopt Affirmed Networks

27-03-2020 | door: Witold Kepinski

Microsoft koopt Affirmed Networks

Microsoft kondigt een overeenkomst aan om Affirmed Networks voor een onbekend bedrag over te nemen om nieuwe kansen te bieden voor een wereldwijd 5G-ecosysteem. De volgende (vijfde) generatie draadloze netwerken, of "5G", zal volgens Microsoft tal van nieuwe kansen voor bedrijven en de samenleving mogelijk maken, waaronder autonome voertuigen, slimme steden, virtual reality en een reeks andere slimme use-cases en -diensten voor de industrie. Deze netwerken van de volgende generatie zullen nieuwe mogelijkheden en nieuwe markten creëren en de lokale economieën helpen vooruitgaan, aldus het bedrijf.

Affirmed Networks maakt software om mobiele netwerken snel te schalen, afhankelijk van de vraag. Het baseert zich daarbij op cloudinfrastructuur. Dat maakt het een goeie partij voor Microsoft dat met zijn Azure publieke cloud nu specifieke producten kan gaan aanbieden voor de 5G-netwerkindustrie.

In tegenstelling tot de huidige netwerktechnologie, zoals 4G en 3G, is 5G gebouwd voor open cloudgebaseerde platformen. Dat zet de deur open voor een reeks techgiganten om ook in deze sector te stappen en producten voor de verschillende providers te ontwikkelen. Met de technologie van Affirmed Networks zou het bijvoorbeeld mogelijk worden om bepaalde stromen van netwerkverkeer prioriteit geven.

Affirmed Networks bestaat sinds 2010 een heft 552 werknemers. Het telt onder meer Vodafone, Orange, AT&T en Softbank onder zijn klanten.

Kenners in de markt zoals Bloomberg schatten in dat Microsoft meer dan 1 miljard dollar heeft betaald om Affirmed Networks over te nemen.

Microsoft meldt op zijn site:

Zoals we hebben gezien bij andere technologische transformaties, zijn we van mening dat software een belangrijke rol kan spelen bij het vooruit helpen van 5G en het leveren van nieuwe netwerkoplossingen die stapsgewijze verbeteringen op het gebied van snelheid, kosten en beveiliging bieden. Zowel gevestigde exploitanten als nieuwe spelers in de hele industrie hebben een aanzienlijke kans om te innoveren, samen te werken en nieuwe markten te creëren, om te voorzien in de netwerk- en edge computing-behoeften van onze gemeenschappelijke klanten.

Bij Microsoft zijn we van plan de telecommunicatie-industrie kracht bij te zetten, aangezien deze zijn overstap naar 5G voortzet en zowel fabrikanten van netwerkapparatuur als operators ondersteunt bij hun inspanningen om oplossingen te vinden die sneller, gemakkelijker en kosteneffectiever zijn. Vandaag ben ik verheugd aan te kondigen dat we een definitieve overeenkomst hebben ondertekend om Affirmed Networks over te nemen. De volledig gevirtualiseerde, cloud-native mobiele netwerkoplossingen van Affirmed Networks stellen operators in staat netwerkactiviteiten te vereenvoudigen, kosten te verlagen en snel nieuwe inkomstengenererende diensten te creëren en te lanceren.

Deze acquisitie stelt ons in staat om ons werk met de telecommunicatie-industrie te ontwikkelen, voortbouwend op ons veilige en vertrouwde cloudplatform voor operators. Met Affirmed Networks kunnen we nieuwe en innovatieve oplossingen bieden die zijn afgestemd op de unieke behoeften van operators, inclusief het beheer van hun netwerkworkloads in de cloud.

Eerdere generaties draadloze netwerken waren gebaseerd op speciaal gebouwde hardware. Wij zijn van mening dat met innovatie in software en door gebruik te maken van algemeen beschikbare cloud computing-platforms zoals Microsoft Azure, operators 5G-netwerken en -diensten efficiënter, goedkoper, sneller en veiliger kunnen implementeren en onderhouden.

We kijken ernaar uit om voort te bouwen op het geweldige werk van Affirmed Networks met zijn leiderschap in gevirtualiseerde mobiele netwerken. Door deze technologie en dit team van experts in Microsoft te integreren, kunnen we ons cloudaanbod uitbreiden naar operators overal ter wereld, terwijl ze in toenemende mate hun netwerken in een hybride omgeving willen laten draaien. We zijn enthousiast over onze toekomst samen, waarbij providers de cloud van Microsoft beter kunnen gebruiken om de algehele winstgevendheid te verbeteren en nieuwe inkomstenstromen te creëren.

Terwijl we doorgaan met het uitbreiden van cloudgebaseerde, door software gedefinieerde netwerken naar de wereld van 5G-connectiviteit, erkennen we het belang van diepe en sterke partnerschappen en interoperabiliteit. Om het succes van onze klanten te garanderen, zullen we nauw samenwerken met bestaande leveranciers, opkomende innovators en andere belanghebbenden over de hele wereld, waaronder in Europa, Azië, de VS en andere markten om deze visie te helpen realiseren.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht