Coronavirus Community Hub geopend op Facebook Messenger

30-03-2020 | door: Redactie

Coronavirus Community Hub geopend op Facebook Messenger

Facebook is gestart met een Coronavirus Community Hub op Messenger. Bedoeling van de site is om tips en juiste informatie te geven rond het virus, en om Messenger te promoten als tool voor het in contact blijven met vrienden en familie. Een gelijkaardig initiatief werd enkele weken al gelanceerd voor WhatsApp.

Messenger heeft een miljard gebruikers wereldwijd, zegt Facebook, en wordt nu meer dan ooit gebruikt door mensen die hun vrienden berichten willen sturen of videobellen. "Globaal zijn er 70% meer mensen die deelnemen aan groepsgesprekken met video, en de tijd die aan die videogesprekken wordt besteed is verdubbeld", zegt Stan Chudnovsky, vp van Messenger in een persmededeling.

In een poging om kwaadaardige geruchten rond covid-19 tegen te gaan is Facebook onder meer begonnen met het tonen van betrouwbare informatie bovenaan de informatiefeed. Het gaat in zijn hub ook activiteiten promoten zoals groepsgesprekken voor lokale gemeenschappen, en virtuele speelmomentjes die kinderen met hun vriendjes kunnen inplannen.

In samenwerking met Datanews

 

Terug naar nieuws overzicht