Redactie - 28 maart 2020

IDC: Server- en storagemarkt krimpen in 2020

De wereldwijde markt voor servers en enterprise storagesystemen krimpt in 2020. De krimp is te wijten aan de COVID-19 pandemie.

Dit voorspelt IDC in zijn Worldwide Quarterly Server Tracker en Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker. Het onderzoeksbureau formuleert in zijn rapporten verschillende scenario's voor de IT-infrastructuurmarkten. IDC noemt een brede negatieve impact die start in China en uitspreid naar andere regio's het meest waarschijnlijke scenario. Deze negatieve impact verdwijnt in dit scenario tegen het eind van 2020.

Krimp verwacht

In het 'huidige meest waarschijnlijke scenario' krimpt de omzet van de servermarkt met 3,4% tot 88,6 miljard dollar. IDC verwacht dat de servermarkt in Q1 met 11% krimpt en in Q2 met 8,9%. Voor de tweede helft van het jaar voorspelt het onderzoeksbureau herstel.

De markt voor externe enterprise storagesystemen krimpt met 5,5% tot 28,7 miljard dollar omzet. Deze markt krimpt naar verwachting in Q1 met 7,3%, gevolgd door 12,4% in Q2. De markt herstelt naar verwachting tot een lichte groei tegen het eind van 2020. IDC voorspelt dat dit herstel in 2021 doorzet.

idc-server-storage-corona-2020-groot.png

Factoren

Factoren die hieraan bijdragen zijn volgens IDC onder meer veranderende vraagverwachtingen van verschillende groepen IT-kopers, tekorten binnen de leveranciersketen en logistieke vertragingen. Ook kortdurende prijsstijgingen voor componenten en een geremd economisch en sociaal klimaat dragen hieraan bij.

Meer informatie is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!