Dell EMC introduceert referentie architecturen voor AI toepassingen

30-03-2020 | door: Witold Kepinski

Dell EMC introduceert referentie architecturen voor AI toepassingen

Dell EMC heeft een aantal nieuwe referentie architecturen en vooraf gedefinieerde workstation, server en Isilon scale-out filer storage bundels aangekondigd. Deze toepassingen zijn geschikt voor datawetenschappers en onderzoekers die werken met AI ofwel kunstmatige intelligentie applicaties. Dit meldt Dell Technologies in een blog.

Oplossingen die zijn aangekondigd:

Dell cloud-native machine learning met One Convergence DKube

One Convergence DKube deep-learning-as-a-service software-installatie biedt het gemak van cloud gebruik ter plaatse om de kosten te verlagen door de onderliggende versnelde rekenkracht en opslag te abstraheren. Dit helpt bij het wegnemen van operationele problemen die vaak voorkomen bij het on-premises implementeren van de infrastructuur, met name voor belangrijke taken zoals modelontwikkeling, training en implementatie. Dit AI-systeem van desktop naar datacenter - dat op zowel werkstations als servers kan worden uitgevoerd - herkent automatisch bronnen voor gebruik en kan worden uitgebreid door knooppunten aan het cluster toe te voegen.

Dell EMC HPC Ready Architecture voor AI en data-analyse

De nieuwe Dell EMC HPC Ready-architectuur voor AI en data-analyse levert de kracht van versneld AI-computing tot het uiterste met een eenvoudig te implementeren native cloudstack. Deze combinatie van de Bright Computing oplossing voor Edge, de Dell EMC Data Science Portal, PowerEdge-servers met NVIDIA GPU's en Isilon scale-out NAS-opslag zorgt voor snellere toegang tot gegevens die op elke locatie zijn verzameld. Het vermindert ook IT-silo's en consolideert de operaties voor tot wel driemaal lagere totale eigendomskosten (TCO) vergeleken met het uitvoeren van AI, data-analyse en HPC-workloads op verschillende systemen aldus Dell Technologies.

Dell EMC Ready-oplossingen voor gegevensanalyse

Dell EMC Ready Solutions for Data Analytics introduceert verder twee nieuwe gevalideerde architecturen om klanten te helpen AI en data-analyse te gebruiken om snel inzicht te krijgen in hun data door een keuze uit vooraf geteste software- en hardwareconfiguraties op basis van verschillende use-cases.

Dell EMC Ready-oplossingen voor gegevensanalyse - Spark op Kubernetes

Klanten kunnen nu grootschalige batch- en streaminggegevensverwerking versnellen met Apache Spark. Apache Spark is gebaseerd op de successen van Hadoop en is een uniforme analyse-engine die gegevensverwerking in het geheugen uitvoert in plaats van op schijf, waardoor workloads 100 keer sneller kunnen worden uitgevoerd .

Dell EMC Ready-oplossingen voor gegevensanalyse - Splunk Enterprise

Klanten kunnen nu beschikken over de kracht van Splunk Enterprise om realtime inzichten en bedrijfswaarde te halen uit machinegegevens, een van de meest onderbenutte bedrijfsmiddelen. De architectuur is gebaseerd op Dell EMC PowerEdge-servers en biedt hoge prestaties en I / O met lage latentie.

Dell Precision Data Science Workstation Guided Install Edition

Voorbereiding en modeltraining zijn vaak de meest tijdrovende onderdelen van de rol van een datawetenschapper. Dell erkent dit en heeft het Dell Precision Data Science Workstation-portfolio ontworpen om datawetenschappers te helpen zich te concentreren op het experimenteren, verkennen en blootleggen van inzicht, in plaats van het onderhouden van AI-systemen en het wachten op het voltooien van modeltraining.

Het portfolio is gebaseerd op Dell's Precision 7000 Series mobiele werkstations en de 5820 en 7920 towerwerkstations en omvat NVIDIA Quadro RTX 5000, RTX 6000 en RTX 8000 GPU's. De systemen zijn gecertificeerd NVIDIA NGC-Ready om datawetenschappers, ontwikkelaars en onderzoekers te helpen snel AI-frameworks met containers te implementeren en een voorsprong te krijgen met vooraf getrainde modellen of modeltrainingsscripts. Daarnaast is het Data Science Workstation-portfolio geoptimaliseerd voor NVIDIA Data Science Software powered by RAPIDS, inclusief voor GPU geoptimaliseerde XGBoost, TensorFlow, PyTorch en andere toonaangevende applicaties.

Dell Precision Data Science Workstation en Dell EMC Isilon scale-out NAS H400-oplossing voor datawetenschappers

AI-initiatieven beginnen over het algemeen klein met een data science-probleem en een proof of concept. Dit nieuwe aanbod van datawetenschap en -modellering maakt gebruik van de gecombineerde kracht van het Dell Precision 7920 Tower Data Science Workstation en de Dell EMC Isilon scale-out NAS. Met deze oplossing kunnen gegevenswetenschappers hun modellen op werkstations bouwen terwijl ze deze modellen trainen met behulp van gegevens op snelle, krachtige scale-out gedeelde opslag. Ze kunnen vervolgens naadloos naar de productie gaan zonder van systeem te wisselen of gegevens te migreren. Met deze aanpak hoeven gegevenswetenschappers de datasets niet lokaal in te brengen voor training, waardoor de productiviteit verder wordt verhoogd en de modeltrainingstijd wordt verkort, aldus Dell Technologies.

Dell EMC Isilon scale-out NAS voor deep learning-workloads

Dell en NVIDIA hebben de handen ineen geslagen om te laten zien hoe de workloads van deep learning-trainingen kunnen worden versneld en geschaald met de combinatie van Dell EMC Isilon, Dell EMC PowerSwitch en NVIDIA DGX-2 systemen met NVIDIA V100 Tensor Core GPU's. Door deze referentiearchitectuur te volgen, kunnen bedrijven sneller implementeren, een grotere modelnauwkeurigheid bereiken en bedrijfswaarde versnellen met AI op schaal. Dell EMC Isilon scale-out NAS is ook beschikbaar in een technisch gevalideerd referentiearchitectuurontwerp met NVIDIA DGX-1 systemen, wat de implementatie van enterprise-grade AI-initiatieven vereenvoudigt en versnelt.

Terug naar nieuws overzicht