Hitachi Vantara neemt Waterline Data defintief over

30-03-2020 | door: Witold Kepinski

Hitachi Vantara neemt Waterline Data defintief over

Hitachi Vantara, aanbieder van data storage en management toepassingen, heeft Waterline Data defintief overgenomen. Er wordt hierbij een nieuw product gelanceerd: Lumada Data Catalog, waarin de technologie van Waterline Data is verwerkt. De nieuwe software breidt het Hitachi Vantara Lumada portfolio van DataOps software en services uit  voor big data beheer, governance en ontdekking.

Waterline Data heeft zijn hoofdkantoor in Mountain View, Californië, en biedt intelligente datacatalogusoplossingen voor DataOps waarmee klanten gemakkelijker bruikbare inzichten kunnen verkrijgen uit grote gegevenssets en kunnen voldoen aan gegevensregelgeving zoals GDPR. 

Waterline Data levert catalogustechnologie mogelijk gemaakt door machine learning (ML) die automatisering van metadata automatiseert om moderne data-uitdagingen voor analyse en beheer in rand-tot-kern-tot-cloudomgevingen op te lossen. 

De technologie van Waterline Data wordt toegepast door klanten in de financiële dienstverlening, de gezondheidszorg en de farmaceutische industrie ter ondersteuning van analyse- en data science-projecten, het vaststellen van compliance-gevoelige gegevens en het verbeteren van gegevensbeheer. Het kan op locatie of in de cloud worden toegepast op grote hoeveelheden gegevens in Hadoop, SQL, Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud-omgevingen.

Na voltooiing van de overname stelt Hitachi Vantara Waterline Data technologieën beschikbaar als zelfstandige oplossingen en als geïntegreerde componenten van de Lumada Data Services portfolio.

Terug naar nieuws overzicht