Storage specialist SoftIron krijgt kapitaalinjectie

30-03-2020 | door: Witold Kepinski

Storage specialist SoftIron krijgt kapitaalinjectie

SoftIron, specialist in storage datacenter toepassingen, krijgt 34 miljoen dollar kapitaalinjectie aan Series B-aandelenfinanciering van zijn bestaande investeerders.

SoftIron zal de financiering gebruiken om haar aanwezigheid in Noord-Amerika, Europa en de APAC-regio uit te breiden met geplande groei in verkoop, productmarketing en ondersteuning. Daarnaast zal de financiering de technische initiatieven versterken om haar portfolio van datacentertoestellen op te bouwen op basis van toonaangevende open source softwareoplossingen.

SoftIron maakt taakspecifieke  toepassingen voor scale-out datacenteroplossingen en levert de nodige prestaties op het gebied van statistieken, waaronder dichtheid, efficiëntie, capaciteit, snelheid en warmteafgifte. De hardware is ontworpen, ontwikkeld en geassembleerd in Californië en is speciaal gebouwd om de prestaties van de beste open source-software in zijn klasse te optimaliseren voor de huidige hyper-scale en SMB-datacenters.

Ceph

Medeoprichters Phil Straw, Mark Chen en Norman Fraser wilden de opslagsector verstoren en legacy-oplossingen van opslagleveranciers uitdagen met hun HyperDrive softwaregedefinieerde opslagportfolio, dat op maat is gemaakt om optimale Ceph-prestaties te leveren. Het bedrijf heeft sindsdien zijn aanbod uitgebreid om aan het volledige spectrum van datacenter-vereisten te voldoen, meest recentelijk met de toevoeging van HyperSwitch (TM), een nieuwe generatie top-of-rack-switch die is gebouwd om de prestaties en flexibiliteit van SONiC te maximaliseren. Omdat SoftIron het volledige end-to-end-eigendom heeft van het volledige ontwerp- en productieproces, is het de enige leverancier die auditeerbare herkomst op zijn producten kan claimen, wat betekent dat 100% volledige transparantie over de integriteit van zijn hardware en software.

Onlangs kondigde SoftIron de introductie aan van HyperSwitch (TM), een lijn van topklasse netwerkschakelaars van de volgende generatie, gebouwd om de prestaties en flexibiliteit van SONiC (Software voor Open Netwerken in de Cloud), een open-source netwerk dat werkt, te maximaliseren. systeem ontwikkeld door Microsoft voor schaalbare prestatienetwerken.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter