VS willen levering chips aan Huawei verder inperken

30-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

VS willen levering chips aan Huawei verder inperken

De Verenigde Staten (VS) draaien de duimschroeven bij Huawei verder aan. Het land wil bedrijven die Amerikaanse machines gebruiken om chips te produceren verplichten een licentie aan te vragen om deze chips aan Huawei te mogen leveren.

Dit meldt Reuters op basis van bronnen. De VS plaatsten Huawei vorig jaar al al op een zwarte lijst, waardoor Amerikaanse bedrijven alleen nog met een exportlicentie aan Huawei mogen leveren. De maatregelen die nu aanvullend genomen worden zijn vooral gericht op het bedrijf Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), een grote fabrikant van chips voor Huawei's HiSilicon unit. 

'Maatregelen raken ook Amerikaanse bedrijven'

De bronnen wijzen erop dat de maatregel Huawei en TSMC raakt, maar ook Amerikaanse bedrijven. Dit gaat een aanzienlijk negatievere impact hebben op Amerikaanse bedrijven dan op Huawei, aangezien Huawei zijn eigen leveranciersketen zal ontwikkelen", zegt handelsadvocaat Doug Jacobson in een toelichting aan Reuters. "Uiteindelijk gaat Huawei alternatieven vinden."

Een andere bron meldt dat de Amerikaanse overheid veel werk heeft gestoken in het inperken van de impact van de maatregelen op de Amerikaanse industrie. Hoe de VS dit precies willen doen laat de bron in het midden.

Huawei wil niet reageren op de berichtgeving. TSMC laat in een reactie weten niet te kunnen reageren op 'hypothetische vragen en geen commentaar geeft op individuele klanten'.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware