Geprint Gelaatsscherm voor medisch personeel door MAKERS4ALL

31-03-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Geprint Gelaatsscherm voor medisch personeel door MAKERS4ALL

Het initiatiefMAKERS4ALL werkt samen met SchoneBakkes aan een gelaatsscherm. Afgelopen maandag 30 maart was de lancering. Sandra Dermišek, vrijwilliger van MAKERS4ALL, vertelt dat ze trots is om te zien dat vrijwilligers vanuit heel Nederland meegaan met haar voorbeeld.

Vrijwillig hulp geprint

Het coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld bezig. Zowel op het gebied van zorgen, angsten en onzekerheid als op het gebied van je inzetten voor anderen. Dit laatste doet MAKERS4ALL maar al te graag. Met behulp van 3D-printers maakt een groep van professionals en hobbyisten gratis hulp- en beschermingsmiddelen voor de zorg. Door het coronavirus is er een grote druk ontstaan in de gezondheidszorg. Het 3D-printen van middelen is een handige en vrij goedkope manier om snel de tekorten aan te kunnen pakken. Sandra: "Bij MAKERS4ALL willen wij een landelijk netwerk vormen en printers, technici, logistiek medewerkers, zorg- en hulpverleners met elkaar in contact brengen. Zo kunnen wij kijken waar de vraag naar hulpmiddelen het grootst is en kunnen wij dit op de juiste manier faciliteren."

Hulpmiddelen zijn onderweg

MAKERS4ALL is zich nog volop aan het ontwikkelen en is groeiende. In de nu nog beginfase richten het zich vooral op het printen van ‘handsfree’ deuropeners en gelaatsschermen. Bij deze 3D-geprinte items is het oppervlakte te steriliseren met een UV-C lamp en kunnen de hoge hygiëne-eisen gewaarborgd worden. Daarnaast zijn geprinte onderdelen van de gelaatsschermen en deuropeners gemakkelijk te reinigen en daardoor meerdere malen te gebruiken. De opzet is er en de eerste zorgverleners hebben de hulpmiddelen in gebruik. Gezien de gezondheidszorg onder grote druk staat, worden deze hulpmiddelen kosteloos ter beschikking gesteld. Niet alleen de hulpmiddelen, ook de 3D-ontwerpen zijn via de site, https://www.makers4all.eu/nl/, gratis te vinden. MAKERS4ALL zet zich vrijwillig in en de manuren, kilometers en materialen worden zelf bekostigd, zodat er ook in de toekomst gratis geleverd kan worden en de gezondheidszorg ontlast kan worden.

Samen kom je verder

Het doel is echter nog lang niet bereikt, want de vraag is groot. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Of het nu financieel is, met een 3D-printer of met een goed initiatief. Samen kunnen wij het Coronavirus het hoofd bieden. "Op dit moment is er vooral een vraag naar hobbyisten in heel Nederland die de mogelijkheid hebben om 3D te printen. Dit is nodig om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen. Het is tenslotte belangrijk dat wij als ondernemers inspelen om de veranderende economie en belangen. Snel kunnen schakelen is hierbij van groot belang" Aldus Dominique Kersten, vrijwilliger van MAKERS4ALL.

Wilt u weten wat u voor MAKERS4ALL kunt betekenen, neem dan contact op via: https://www.makers4all.eu/nl/contact

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg, 3D, printing