Android-app Opera ondersteunt .crypto topleveldomein

01-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Android-app Opera ondersteunt .crypto topleveldomein

Webbrowser Opera gaat het onofficiële topleveldomein .crypto ondersteunen. Dit betekent in de praktijk dat Opera-gebruikers deze domeinnamen kunnen bereiken.

Opera lanceert een nieuwe versie van zijn webbrowser voor het Android besturingssysteem. Deze versie bevat ondersteuning voor InterPlanetary File System (IPFS), een protocol dat is ontwikkeld om een gedecentraliseerd internet mogelijk te maken. Data en webpagina's zijn hierbij opgeslagen in blockchain, waarna deze via .crypto domeinen kan worden opgevraagd.

Onofficieel

DNS-beheerder ICANN en DNS resolvers wereldwijd erkennen het topleveldomein .crypto niet. Het gaat dan ook om een onofficiële topleveldomein, die niet via reguliere Domain Name Systemen (DNS) te benaderen zijn.

"Opera gebruikers krijgen nu de mogelijkheid het cloudless, gedecentraliseerde web van de toekomst te benaderen dankzij ondersteuning voor het IPFS-protocol, wat de manier waarop we toegang krijgen tot data online opnieuw definieert. Zij kunnen ook eenvoudiger cryptocurrencies versturen en ontvangen door .crypto wallet adressen te registreren op vergelijkbare wijze als bij een .com of .org domein", meldt Opera.

Terug naar nieuws overzicht