Wouter Hoeffnagel - 31 maart 2020

VS start onderzoek naar Zoom

VS start onderzoek naar Zoom image

De Amerikaanse autoriteiten starten een onderzoek naar Zoom. Deze Amerikaanse app voor videoconferenties is de afgelopen tijd door het verplichte thuiswerken fors in populariteit gestegen. De Amerikaanse justitie is bezorgd over de impact op de privacy van gebruikers.

Dit meldt The New York Times. Zoom is een app waarmee gebruikers videoconferenties kunnen opzetten. Dit maakt het mogelijk ondanks de verplichting thuis te werken toch face-to-face contact te hebben met collega's, klanten en/o partners. Ook scholen maken veel gebruik van Zoom om online les te geven.

Beveiligingsmaatregelen

De Amerikaanse autoriteiten maken zich echter zorgen om de veiligheid van de app en de impact op de privacy van gebruikers. In een brief die naar Zoom is gestuurd en in handen is van The New York Times vraagt de hoofdaanklager van de Amerikaanse staat New York Zoom om meer informatie over getroffen beveiligingsmaatregelen. Zo wil de advocaat-generaal weten of Zoom extra beveiligingsmaatregelen heeft genomen met het oog op de toegenomen hoeveelheid gebruikers en om cybercriminelen buiten de deur te houden.

In de brief noemt de advocaat-generaal een 'essentieel en waardevol communicatieplatform'. Zij stelt echter ook dat Zoom in het verleden traag is geweest om kwetsbaarheden op te lossen, terwijl malafide partijen hierdoor toegang konden krijgen tot de webcam van gebruikers.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!