Lenovo breidt infrastructuur aanbod voor edge en cloud verder uit

01-04-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lenovo breidt infrastructuur aanbod voor edge en cloud verder uit

Lenovo Data Center Group (DCG) voegt twee nieuwe infrastructuuroplossingen toe aan zijn IT-portfolio. Het betreft de nieuwe Lenovo ThinkAgile MX1021 en ThinkSystem DM7100. Deze producten bieden gevalideerde oplossingen voor cloud tiering aan bedrijven die end-to-end applicaties bouwen op basis van Microsoft Azure, aldus Lenovo.

Van de edge naar het datacenter naar de cloud zegt Lenovo een reeks aan nieuwe oplossingen te bieden voor klanten in onder meer de retail, industrie, transport en gezondheidszorg:

Lenovo ThinkAgile MX1021 gebruikt de HCI-oplossingen van Microsoft Azure Stack om bedrijven te helpen met edge computing. Retailers die voorraadverlies willen verkleinen, kunnen het klantsentiment realtime analyseren aan de edge om deze uitdaging proactief aan te pakken. In de industrie verzamelen edge-servers sensordata waardoor realtime monitoring mogelijk wordt om efficiëntie en productiviteit te verhogen. Door ThinkAgile MX1021 te combineren met Azure Stack Hub en Azure IoT Hub kunnen gezondheidsorganisaties medische data tieren en de efficiëntie van klinische, klanten- en operationele analyses verhogen.

ThinkSystem DM7100 All-Flash Array en Hybrid Flash enterprise-class opslagoplossingen versnellen kritische applicaties met end-to-end NVMe-technologie terwijl ze een geïntegreerde, veilige hybride cloudmogelijkheid leveren voor Microsoft Azure en andere openbare cloudoplossingen. Door All-Flash-prestaties te leveren met geïntegreerde Azure cloud tiering, kunnen klanten applicaties implementeren die gebruikmaken van Azure met consistent databeheer in de hele organisatie. Gebruikers behouden daarnaast de mogelijkheid voor het verminderen van bedrijfsdata in de cloud, waardoor ze hun cloudvoetafdruk tot 66%[1] kunnen verkleinen. Voor retailers stellen verbeterde transactietarieven van All-Flash NVMe-opslag hen in staat om verzamelde data te verwerken - of het nu gaat om het beheren van realtime voorraadinformatie of het versnellen van e-commerce om de levertijden van klanten te stroomlijnen. Het gebruik van NVMe-technologie kan de snelheid van data-analyse met 30%[2] verbeteren, wat concurrentievoordeel oplevert. Met de dataexplosie en de behoefte aan realtime besluitvorming, vragen sectoren zoals de industrie en gezondheidszorg naar gestroomlijnde benaderingen om klanten beter van dienst te zijn. De DM7100 biedt aanzienlijk snellere prestaties en naadloze cloudintegratie.

Alle producten zijn beveiligd door Lenovo ThinkShield en beschikbaar door Lenovo TruScale.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud