Fortinet lanceert artificial intelligence-appliance FortiAI

01-04-2020 | door: Witold Kepinski

Fortinet lanceert artificial intelligence-appliance FortiAI

Fortinet, speler in geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert FortiAI. Deze appliance voor gebruik op locatie maakt gebruik van zelflerende Deep Neural Networks (DNN) om cyberbedreigingen sneller in de kiem te kunnen smoren en tijdrovende, handmatige taken van beveiligingsprofessionals over te nemen.

De Virtual Security Analyst binnen FortiAI integreert artificial intelligence met de bedrijfsnetwerken van organisaties, zodat ze geavanceerde cyberbedreigingen in minder dan een seconde kunnen detecteren. Deze AI is door FortiGuard Labs van Fortinet ontwikkeld.

De Fortinet de FortiAI Virtual Security Analys zorgt voor snellere incidentrespons. FortiAI neemt handmatige taken van beveiligingsprofessionals over, zodat ze meer tijd overhouden voor beveiligingsactiviteiten met grotere meerwaarde. De zelflerende functionaliteit van FortiAI wordt slimmer naarmate die langer binnen het netwerk van een organisatie wordt ingezet.

FortiAI maakt gebruik van Deep Neural Networks. Deze bootsen de werking van neuronen van het menselijke brein na om complexe beslissingen te nemen. Dit gebeurt op basis van een analyse van cyberbedreigingen die relevant zijn voor de organisatie die de oplossing gebruikt. Naarmate de artificial intelligence van FortiAI volwassener wordt kunnen organisaties profiteren van het feit dat de Virtual Security Analyst van FortiAI de bescherming tegen cyberbedreigingen op gerichte wijze aanpast.

Terug naar nieuws overzicht