MiPasa project en IBM Blockchain bieden open data platform tegen coronavirus

01-04-2020 | door: Witold Kepinski

MiPasa project en IBM Blockchain bieden open data platform tegen coronavirus

Het IBM Blockchain Platform zal de de gegevens streaming dienst voor het MiPasa project ondersteunen. MiPasa gebruikt data analyse en privacy tools voor de analyse om het coronavirus te bestrijden in kader van de volksgezondheid.

Data die wordt verwzameld is afkomstig van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het Center of Disease Control en andere instanties.

MiPasa gebruikt data-analyse- en privacy-tools die voorheen alleen beschikbaar waren voor elite financiële instellingen en past ze nu aan voor de volksgezondheid. Dit nieuwe datastreamingplatform maakt gebruik van IBM Blockchain Platform en IBM Cloud.

MiPasa is ontworpen om het mogelijk te maken om databronnen te synthetiseren, hun inconsistenties aan te pakken, fouten of verkeerde rapportages te helpen identificeren en naadloos geloofwaardige nieuwe feeds te integreren.

"We hopen dat deze tool technologen, gegevenswetenschappers en volksgezondheidsfunctionarissen kan helpen door hen de gegevens te geven die ze op grote schaal nodig hebben om te reageren en oplossingen te bedenken die kunnen helpen de uitbraak te onderdrukken of herstel te ondersteunen", aldus IBM.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud