Hellman & Friedman koopt cybersecurity specialist Checkmarx

01-04-2020 | door: Witold Kepinski

Hellman & Friedman koopt cybersecurity specialist Checkmarx

Checkmarx, speler softwarebeveiligingsoplossingen voor DevOps, heeft aangekondigd dat Hellman & Friedman (H&F) een definitieve overeenkomst is aangegaan om het bedrijf voor 1,15 miljar dollar over te nemen van Insight Partners. De deal is de grootste acquisitie van een applicatiebeveiligingsbedrijf tot nu toe.

De overname zal de reeds uitstekende groei van het bedrijf versterken in een tijd waarin softwarebeveiliging nog nooit zo belangrijk is geweest voor moderne ondernemingen die hun softwareoplossingen uitbouwen aldus betrokken partijen. Checkmarx stelt organisaties in staat om sneller veilige software te leveren, door uitmuntende beveiliging intrinsiek te maken voor softwareontwikkeling. Door kwetsbaarheden in softwareoplossingen aan het licht te brengen, is Checkmarx een cruciale bondgenoot voor de ontwikkelaars en applicatiebeveiligingsdeskundigen van 's werelds toonaangevende merken die beveiligingsbedreigingen ontdekken en rapporteren voordat het noodlot toeslaat.

"Deze overname is een duidelijk bewijs van het onnavolgbare wereldwijde team van Checkmarx dat onze leidende positie op het gebied van softwarebeveiliging heeft verzekerd, evenals van de belangrijke rol die onze technologie speelt in de bredere cybersecurity-industrie", aldus Emmanuel Benzaquen, CEO van Checkmarx. “Nu meer bedrijven gebruikmaken van softwareontwikkeling om hun bedrijven op te schalen dan ooit tevoren, zijn leidinggevenden zich terdege bewust van de toegenomen risico's die worden veroorzaakt door blootstelling aan software. Meer dan 40 van de Fortune 100 hebben zich tot Checkmarx gewend om risico's te beperken, code te beveiligen en beveiliging in te bedden in elk aspect van hun softwareontwikkeling. We zijn verheugd om samen te werken met H&F tijdens onze reis die onze 'software is gelijk aan beveiliging'-visie naar een hoger niveau tilt. ”

Checkmarx is opgericht in 2006 en wordt sindsdien geleid door Benzaquen en Maty Siman, oprichter en CTO. Het heeft meer dan 700 werknemers in dienst en wordt vertrouwd door meer dan 1.400 klanten in 70 landen. Het bedrijf is een leider op het gebied van Application Security Testing met een robuuste reeks oplossingen voor moderne bedrijfsontwikkeling.

Evercore Group LLC trad op als financieel hoofdadviseur en Stifel als adviseur voor deze transactie. RBC Capital Markets trad op als financieel hoofdadviseur en Simpson Thacher & Bartlett LLP als juridisch adviseur van H&F. HFN trad op als juridisch adviseur van Checkmarx en Willkie Farr & Gallagher LLP trad op als juridisch adviseur van Insight Partners.

Terug naar nieuws overzicht
Security