Huawei omzet groeit met dubbele cijfers

Eric Xu, CEO Huawei

01-04-2020 | door: Witold Kepinski

Huawei omzet groeit met dubbele cijfers

Netwerk- en telecom leverancier Huawei zag zijn omzet in het laatste boekjaar met 19,1 procent groeien naar 858,8 miljard Chinese yuan, dat is zo'n 19,5 miljard euro. De nettowinst bedraagt 62,7 miljard yuan, zo'n 8,1 miljard euro. Dat is 5,6 procent meer is dan in 2018.

Huawei heeft last van sancties en tegenwerking in de VS en sommige Europese landen, onder andere rond zijn 5G propositie, maar toch wist het bedrijf te groeien. De carrier / telco divisie behaalde een omzet van 296,7 miljard yuan, een stijging van 3,8 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De 5G netwerkoplossingen van Huawei worden nu geïmplementeerd in meer dan 50 landen en regio's. In China worden hele goede zaken gedaan met China Mobile, China Telecom en China Unicom.

Een groot deel van deze omzetgroei was bij de Consumer Business Group (CBG), die wearables, laptops, tablets, telefoons en audioapparatuur produceert.

2019 was een buitengewoon jaar voor Huawei aldus Eric Xu (foto), ceo van Huawei. Hij verwacht wel een pittig 2020 door mogelijke tekorten aan componenten en Amerikaanse sancties. Maar hij verwacht dat de Chinese staat niet zal toezien dat Huawei daardoor ten onder gaat. "Ondanks de enorme druk van buitenaf ging ons team door met een unieke focus op het creëren van toegevoegde waarde voor onze klanten. Ons bedrijf blijft solide."

Steven Cai, CEO Huawei Benelux meldt verder: “We zien dat ons bedrijf vorig jaar wederom een stevig financieel resultaat heeft behaald. Daar zijn we trots op. De Nederlandse markt is en blijft een belangrijke markt voor ons. In de afgelopen vijf jaar (2014-2018) hebben we een gemiddeld bedrag van 576 miljoen euro aan het bruto nationaal product (BNP) van Nederland bijgedragen. Onze inkopen in Nederland waren in 2019 hoger dan in voorgaande jaren. Tevens zijn onze investeringen in Nederland toegenomen en zullen de komende jaren verder toenemen door onde meer verdere samenwerking in R&D.”

Terug naar nieuws overzicht
Mobility