Diamanti voegt Kubernetes-infrastructuur data encryptie toe aan Spektra platform

02-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Diamanti voegt Kubernetes-infrastructuur data encryptie toe aan Spektra platform

Het Amerikaanse Diamanti brengt een nieuwe versie uit van het Spektra hyperconverged platform voor Kubernetes en containers. Spektra 2.4 biedt een onderneming die zijn bedrijfsvoering draait op cloud-native applicaties, uitgebreide faciliteiten voor beveiliging en beschikbaarheid van de meest veeleisende bedrijfskritische toepassingen. Gelijktijdig introduceert het bedrijf een uitbreiding van de D20 appliance-familie in de vorm van de D20X.

Het Spektra 2.4 platform biedt beheer- en orkestratiefunctionaliteit voor applicaties in zowel Kubernetes als in containers onder Docker runtime. Het platform is leverbaar met Diamanti Ultima I/O acceleratiekaarten, geschikt voor een brede reeks hyperconverged hardware. Met deze nieuwe oplossingen zijn bedrijven opgewassen tegen de verwachte explosieve groei van Kubernetes-toepassingen.

Volume encryption en self-encryption drives

Spektra 2.4 omvat onder meer 'volume encryption’ en ’self-encryption drives’ (SED). Met deze faciliteiten zijn applicaties beter te beveiligen met geïntegreerde encryptie van data in beweging en opgeslagen data. Dit zonder de prestaties te beïnvloeden en zonder consequenties voor de totale ’footprint’ van een datacenter.

Daarnaast biedt de nieuwe versie van het platform asynchrone replicatie voor offsite calamiteitenherstel. Met deze functie kunnen bedrijven herstelprocessen offsite activeren terwijl hun data versleuteld blijft ten behoeve van gedistribueerde applicaties.

D20X

Met de Diamanti D20 appliances kunnen gebruikers binnen een kwartier een volledige container stack uitrollen op basis van de open source-oplossingen Kubernetes 1.12 of Docker 1.13. Naast de standaard Intel Xeon-processoren biedt Diamanti met de D20X ook ondersteuning voor Intel Skylake CPU’s en GPU’s, evenals de Intel Cascade CPU’s. Daarmee levert de appliance 36% meer computerkracht met meervoudig multikernprocessorgebruik, hogere cache waarden en hogere klokfrequenties. Vooral toepassingen met kunstmatige intelligentie of machine learning profiteren hiervan meldt Diamanti.

“Naarmate container technologie meer wordt geaccepteerd, des te meer gebruikers deze gaan toepassen voor hun ’stateful’ applicaties, dus toepassingen die altijd over redundant uitgevoerde opslag moeten beschikken”, aldus Henry Baltazar, research vice president, applied infrastructure and DevOps, van 451 Research, een onderdeel van S&P Global Market Intelligence. “De volgende stap, nadat we de data persistent hebben gemaakt, is ervoor te zorgen dat we die applicaties en data beveiligen en beheren. In de komende jaren mogen we verwachten dat er veel aandacht zal zijn voor voorzieningen als ’backup’, herstel na calamiteiten en migratiemogelijkheden van cloud-native apps.” 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud