Arrow Electronics breidt distributieovereenkomst met Lenovo Nederland uit

Bart van Rheenen, Arrow Electronics

02-04-2020 | door: Witold Kepinski

Arrow Electronics breidt distributieovereenkomst met Lenovo Nederland uit

Wereldwijde technologieleverancier Arrow Electronics maakt bekend dat het zijn distributieovereenkomst met Lenovo Data Center Group (DCG) heeft uitgebreid. Arrow en Lenovo werken al samen in diverse Europese landen, waaronder België en Luxemburg, en daar is Nederland nu aan toegevoegd. Naast de distributie van Lenovo’s storage- en serverproducten biedt Arrow ondersteunende diensten voor nieuwe en bestaande partners die gebruikmaken van de technologieën en oplossingen van Lenovo.

Arrow Electronics werkt met veel grote tech leveranciers en innovators zoals Lenovo die de productportfolio's van zijn channelpartners uitbreidt en omzetkansen verbetert, aldus de distributeur. De technologieleverancier heeft een speciaal Lenovo-team in Nederland geformeerd dat zich zowel op bestaande als nieuwe partners richt en kijkt naar geschikte productcombinaties met andere vendoren in het Arrow-portfolio.

Partners kunnen vertrouwen op diverse diensten van Arrow waaronder marketing- en salessupport, en technische ondersteuning en advies zoals bijvoorbeeld bij een implementatie. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van educatieve, financiële en logistieke diensten, en kan Arrow een deel van de voorraad beheren.

“Lenovo heeft een aantal strategische technologiepartners waar wij ook al jaren mee samenwerken”, vertelt Bart van Rheenen (foto), managing director van Arrow's enterprise computing solutions business in de Benelux. Alle productcombinaties worden zodoende maximaal ondersteund door ons pre- en after-salesteam, en ons dedicated Lenovo-team heeft de volledige focus op het uitbreiden van de business. Doordat Arrow Electronics ook in België en Luxemburg Lenovo in het portfolio heeft, is de kennis en voorraad van de Lenovo-producten optimaal.”

“We zijn erg blij dat onze samenwerking is uitgebreid naar Nederland aangezien het onze ambitie ondersteunt om ons marktaandeel in de Nederlandse storage- en servermarkt sterk uit te breiden”, aldus Hermen van Dalen, Channel Manager Data Center Group bij Lenovo in de Benelux. Hij vervolgt: “Arrow is sterk in het ontwikkelen en op de markt brengen van productcombinaties op gebieden die voor ons van groot strategisch belang zijn. Daarnaast houden ze een voorraad van de meest gangbare producten en kunnen ze snel inspelen op de behoeften in de markt.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware