Amazon FSx voor Windows File Server kondigt een opslagoptie voor HDD aan

02-04-2020 | door: Witold Kepinski

Amazon FSx voor Windows File Server kondigt een opslagoptie voor HDD aan

Amazon FSx voor Windows File Server kondigt een opslagoptie voor harde schijven (HDD) aan die zeer beschikbare en duurzame bestandsopslag biedt voor een prijs van 1,3 cent per GB-maand (in de VS, Oost, regio Virginia). Voor klanten die bestandssystemen nodig hebben die meerdere beschikbaarheidszones omvatten, is HDD-opslag beschikbaar voor 2,5 cent per GB-maand. Gecombineerd met Amazon FSx's ondersteuning voor deduplicatie van gegevens, kunt u een effectieve kost van minder dan 1 cent per GB-maand bereiken.

Het nieuwe type HDD-opslag is ontworpen voor een breed spectrum aan workloads, waaronder homedirectory's, gedeelde mappen voor gebruikers en afdelingen en contentbeheersystemen. Dit HDD-opslagtype is een aanvulling op het bestaande Solid State Drive (SSD) -opslagtype dat is ontworpen voor de hoogste prestaties en de meest latentiegevoelige workloads.

Amazon FSx voor Windows File Server biedt eenvoudige, volledig beheerde, zeer betrouwbare bestandsopslag die toegankelijk is via het industriestandaard Server Message Block (SMB) -protocol. Het is gebouwd op Windows Server en biedt volledige SMB-ondersteuning en een breed scala aan administratieve functies zoals gebruikersquota, gegevensontdubbeling en bestandsherstel van eindgebruikers. Het biedt implementatieopties voor één AZ en meerdere AZ, volledig beheerde back-ups en versleuteling van gegevens in rust en onderweg. Om Windows-gebaseerde omgevingen en ondernemingen te ondersteunen, integreert het met Microsoft Active Directory (AD). Amazon FSx-bestandsopslag is toegankelijk vanuit Windows, Linux en MacOS rekeninstanties en apparaten die in AWS of on-premise draaien.

HDD-opslag is vandaag beschikbaar in alle regio's waar Amazon FSx beschikbaar is.

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter