Enrico de Boer is Director Sales & Marketing bij Interxion

Enrico de Boer

03-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Enrico de Boer is Director Sales & Marketing bij Interxion

Het Nederlandse Interxion stelt Enrico de Boer (54) aan als Director Sales & Marketing. De Boer (foto) heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT-sector, zowel op het gebied van management, sales als consultancy.

Na verschillende management rollen, bij onder meer Atos, Ordina en EDS, was hij in zijn vorige rol als Business Development Executive bij IBM verantwoordelijk voor het initiëren van outsourcingsprojecten bij enterprises in de Benelux. Deze projecten worden tegenwoordig nagenoeg volledig gedreven door de digitale transformatie-agenda’s van organisaties, waarbij migratie naar de cloud een prominent vraagstuk is.

Fundament digitale infrastructuur

“Ik ben enorm enthousiast om bij Interxion van start te gaan,” aldus de Boer over zijn nieuwe functie. “Deze organisatie is een van de fundamenten onder de Nederlandse digitale infrastructuur. In twintig jaar tijd is Interxion uitgegroeid tot een van de belangrijkste Nederlandse technologiebedrijven. Dat is te danken aan de inspanningen van een zeer getalenteerd team, en daar maak ik graag onderdeel van uit.”

In de komende periode zal de Boer zich richten op het realiseren van verdere groei. Daarin spelen verschillende factoren een rol: “Het zijn bijzonder interessante tijden, waarin het belang van een bijzonder sterk geconnecteerde datacenter-partner alleen maar verder toeneemt. Het aantal organisaties dat één of meerdere vormen van cloudcomputing adopteert blijft groeien. In mijn vorige rollen heb ik gezien dat de grootste workload-transitie eigenlijk nog moet beginnen, want er is nog maar zo’n 20 procent gemigreerd naar de cloud. Ondertussen staan we aan de vooravond van de introductie van nieuwe technologieën zoals 5G. Dat opent de deur voor legio innovaties, die enterprises ondersteunen steeds meer datagedreven te worden. Daarnaast kunnen we niet voorbij gaan aan het bijkomstig effect dat het COVID-19 virus op data heeft. In verschillende sectoren is hierdoor een nieuwe werkelijkheid aan het ontstaan, die de essentiële rol van datacenters en interconnectiepunten nog eens extra onderschrijven”.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People