Public Cloud Providers kopen veel datacenter hardware en software

04-04-2020 | door: Witold Kepinski

Public Cloud Providers kopen veel datacenter hardware en software

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group tonen aan dat de wereldwijde uitgaven aan datacenter hardware en -software in 2019 ruim 152 miljard dollar bedroegen, een stijging van 2% ten opzichte van 2018.

Daarbinnen stegen de uitgaven aan hardware en software voor datacenters in de public cloud met 7%, terwijl de uitgaven voor traditionele data center en private cloud daalden met 1%. Datacenters in de publieke cloud zijn nu goed voor 37% van het totaal, en hun aandeel in de uitgaven is gestegen van 25% in 2015. De uitgaven in het vierde kwartaal voor alle datacenterhardware en -software stegen met 7% ten opzichte van het derde kwartaal, wat de normale seizoensgebonden trends weerspiegelt.

De totale bestedingsgegevens van de datacenterinfrastructuur omvatten zowel cloud als niet-cloud, serviceprovider en enterprise datacenter, hardware en software. Per product omvatten de gegevens servers, besturingssysteem, opslag, netwerken, virtualisatiesoftware, netwerkbeveiliging en beheersoftware.

Servers zijn de grootste productcategorie en waren goed voor 46% van de hardware- en software-uitgaven in 2019. Het marktaandeel van leveranciers in Q4 liet zien dat de leiders Dell, Microsoft, HPE en Cisco waren. Ze werden gevolgd door Huawei, IBM, VMware, Inspur en Lenovo. In het public cloud-segment vertegenwoordigden ODM's opnieuw het grootste marktaandeel. Ze profiteerden ook van een grote piek aan het einde van het jaar in de verzendingen naar hyperscale operators, waardoor ze een recordkwartaal genoten.

"De inkomsten uit cloudservices groeiden in 2019 met 39%, de inkomsten uit enterprise SaaS met 26%, de inkomsten uit zoek- / sociale netwerken met 20% en de inkomsten uit e-commerce met 24%, wat allemaal bijdroeg aan een stijging van de uitgaven voor openbare cloudinfrastructuur ”, zegt John Dinsdale, hoofdanalist bij Synergy Research Group. “Ondertussen worden de bedrijfsuitgaven aan hun eigen datacenters gekrompen door de verschuiving van werklasten naar public clouds. We zien al serverzendingen naar public cloud providers die de zendingen naar ondernemingen overtreffen en die trend zal zich voortzetten.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud