Paul Cormier benoemd tot president en CEO van Red Hat

Paul Cormier

06-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Paul Cormier benoemd tot president en CEO van Red Hat

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, benoemt Paul Cormier (foto) tot zijn nieuwe president en chief executive officer (CEO). Cormier was voorheen Red Hat's president Products & Technologies en volgt Jim Whitehurst op, die nu president van IBM is.

Cormier is in 2001 bij Red Hat in dienst getreden. Hij heeft met zijn leiderschap en visie bijgedragen aan de belangrijkste strategieveranderingen van het bedrijf en de uitbreiding van het producten- en dienstenportfolio. Denk hierbij aan het abonnementsmodel dat Red Hat heeft geïntropduceerd. Red Hat Linux veranderde van een vrij te downloaden besturingssysteem naar Red Hat Enterprise Linux, het Linux-platform voor bedrijven dat vandaag de dag door meer dan 90 procent van de Fortune 500-organisaties wordt gebruikt. Cormier was bij meer dan 25 overnames bij Red Hat betrokken. Deze overnames droegen bij aan de realisatie van een volledige IT-stack op basis van opensource-innovatie.

Open hybride cloud

Cormier is al meer dan tien jaar een voorstander van de open hybride cloud. Die biedt klanten de flexibiliteit om elke app te leveren vanaf iedere locatie en op iedere infrastructuur. Dit varieert van de ‘edge’ en bare metal tot meerdere publieke clouds. Deze visie hielp bij het neerzetten van Red Hat OpenShift als basis van hybride cloud-implementaties in verschillende industrieën. Cormier ging ook een aantal samenwerkingen aan, waaronder met Microsoft, om een bredere keuze bij hybride cloud-implementaties te bieden. Verder speelde hij een belangrijke rol in de overname door IBM, waarbij hij zich richtte op de schaalvergroting en versnelling van Red Hat met behoud van de onafhankelijkheid en neutraliteit van het bedrijf.

Whitehurst hield tijdens zijn dienstverband toezicht op onder meer de uitbreiding van Red Hat. Zo zijn de inkomsten van het bedrijf gegroeid van meer dan $500 miljoen tot bijna $3 miljard voor het boekjaar 2018. Denk echter ook aan de overname van Red hat door IBM voor 34 miljard dollar in 2019.

'Kansen zijn nog nooit zo groot geweest'

Paul Cormier, president and CEO, Red Hat: “Toen ik bij Red Hat kwam, was het onmogelijk te voorspellen hoe Linux en open source onze wereld zouden veranderen, maar ze zijn echt overal. De transformaties die ik in onze industrie zie plaatsvinden zijn spannend, omdat ze nieuwe uitdagingen en kansen bieden. De kansen zijn voor Red Hat nog nooit zo groot geweest als nu. Ik ben vereerd dat ik het bedrijf mag leiden om onze klanten te helpen hun uitdagingen op te lossen en Red Hat in de voorhoede van de innovatie te houden.”

Arvind Krishna, CEO, IBM: “Red Hat staat synoniem voor open source en de hybride cloud - twee van de grootste drijvende krachten in onze sector. De technische vaardigheden, productexpertise en industrievisie van Paul maken hem de juiste leider om kansen te verzilveren en Red Hat's voortdurende technologische innovatie en versnelde groei te bevorderen.”

Jim Whitehurst, president, IBM: “Na meer dan tien jaar nauw met hem samengewerkt te hebben, kan ik met een gerust hart zeggen dat Paul de voor de hand liggende keuze was om Red Hat te leiden. Hij is al bijna twee decennia de drijvende kracht achter de productstrategie van Red Hat, is nauw betrokken bij de koersbepaling van het bedrijf, en begrijpt als geen ander hoe klanten en partners het beste uit hun cloudstrategie kunnen halen. Hij heeft zich bewezen als leider en zijn toewijding aan opensourceprincipes en werkwijzen zal Red Hat niet alleen in staat stellen om gelijke tred te houden met de eisen van de zakelijke IT-wereld, maar ook om voorop te lopen als nieuwe technologieën mainstream worden. Het was mijn eer en voorrecht om een bedrijf te leiden met veel van de beste en slimste mensen uit onze branche en ik kijk er naar uit om te zien wat de Red Hatters onder leiding van Paul gaan bereiken.”

Terug naar nieuws overzicht