Cisco koopt wireless IoT specialist Fluidmesh Networks

07-04-2020 | door: Witold Kepinski

Cisco koopt wireless IoT specialist Fluidmesh Networks

Cisco koopt voor een onbekend bedrag de wireless IoT specialist Fluidmesh Networks. Fluidmesh Networks is een speler in draadloze backhaul-systemen. De technologie van Fluidmesh levert volgens Cisco betrouwbare en veerkrachtige draadloze oplossingen voor bedrijfskritische toepassingen, of het nu gaat om hogesnelheidstreinen en massatransporten of grootschalige gedistribueerde locaties zoals havens en stedelijke omgevingen waar signaalsterkte een uitdaging kan zijn.

De oplossingen van Fluidmesh zijn snel te implementeren en te configureren en bieden klanten een kostenefficiënte, onderhoudsarme oplossing, aldus Cisco.

Fluidmesh zal het industriële draadloze aanbod van Cisco uitbreiden naar industrieën met on-the-move middelen en applicaties in situaties waarin betrouwbare backhaul bedrijfskritisch is. De schaal van Cisco, gecombineerd met het op oplossingen gebaseerde aanbod en de relaties met systeemintegrators van Fluidmesh, zal Cisco's industriële IoT-activiteiten versnellen om succesvolle industriële draadloze implementaties mogelijk te maken, het bereik naar belangrijke klantsegmenten, partners en eindgebruikers te vergroten aldus Cisco.

De overname van Fluidmesh zal naar verwachting in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2020 van Cisco worden afgerond, onder voorbehoud van gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en vereiste wettelijke goedkeuringen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht