HubSpot biedt schaalbare website-ontwikkeling met CMS Hub

09-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

HubSpot biedt schaalbare website-ontwikkeling met CMS Hub

74% van Nederlandse marketeers wil investeren in het upgraden van hun website, blijkt uit recent onderzoek van HubSpot. Maar marketingteams die werken met bestaande contentmanagementsystemen zijn vaak genoodzaakt veel beroep te doen op IT-teams. HubSpot speelt hierop in met haar nieuwe CMS Hub, een veilig en schaalbaar contentmanagementsysteem (CMS) voor groeiende ondernemingen.

CMS Hub is geïntegreerd in het HubSpot ecosysteem en versimpelt web management door marketing-, IT- en development-teams parallel aan elkaar te laten werken. Ontwikkelprocessen kunnen hierdoor zo efficiënt mogelijk worden ingevuld en kan ieder team zich richten op hun primaire werk. CMS Hub is vanaf 7 april 2020 beschikbaar, met licenties voor zowel Professional als Enterprise klanten.

Snel, veilig en schaalbaar

CMS Hub is een compleet systeem dat aan alle eisen van groeiende ondernemingen kan voldoen. In een traditioneel CMS is het vaak nodig om bergen met losse plug-ins te implementeren naarmate de eisen van een onderneming toenemen. CMS Hub bevat alle tools in het HubSpot-arsenaal, van dynamische personalisatie tot leadgeneratie. Ook zijn honderden kant-en-klare API-integraties met andere tools beschikbaar. Dankzij deze flexibele opzet kunnen nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden op het moment dat het nodig is, zonder te veel beroep te doen op technische teams. IT-professionals kunnen zich hierdoor richten op het garanderen van snelheid, veiligheid en stabiliteit, met behulp van de geïntegreerde infrastructuur en security tools van HubSpot.

Die ingebouwde beveiligingslaag is een welkome aanvulling voor Nederlandse bedrijven. Zelfs de websites van Nederlandse banken blijven steken op een gemiddelde veiligheidsscore van 65%, blijkt uit onderzoek van HubSpot. Ook zijn ontwikkelingstools beschikbaar zoals toegangsbeperking op gebruikersniveau, server-loze dynamische content, website themaontwikkeling, meertalig contentbeheer en lokale web development. HubSpot biedt gebruikers 24-uurs ondersteuning via de telefoon.

Geïntegreerde en datagedreven customer journey

CMS Hub is onderdeel van het HubSpot ecosysteem en is geïntegreerd met Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub en HubSpot CRM. Zo wordt niet alleen de consistentie van data in de hele commerciële organisatie gewaarborgd, maar kan alle CRM-data tevens ingezet worden om website-ervaringen te personaliseren. De klantervaring blijft hierdoor vanaf het eerste websitebezoek tot aan de klantenservice consistent. Daarnaast ondersteunt CMS Hub data-analyse met web analyses en dynamische paginatesten voor conversie-optimalisatie.

“Commercieel succes staat of valt met de customer experience,” zegt Inken Kuhlmann-Rhinow, Marketing Director EMA bij Hubspot. “Alle tools moeten daarop gericht zijn. Vertragingen in web development of onstabiele websites doen daar afbreuk aan. Met CMS Hub kunnen technische teams zorgen dat website-ervaringen hoogwaardiger, sneller en stabieler zijn. Die stabiele basis, samen met de integratie met het HubSpot-ecosysteem, stelt marketeers vervolgens in staat de benodigde customer experience te leveren.”

'Nog zelden development resources nodig'

Onder meer Foleon maakt gebruik van CMS Hub. "Ons oude CMS was zo complex dat we voor vrijwel elke kleine website-update onze ontwikkelaars nodig hadden", zegt Michiel Schouten, Head of Marketing van Foleon. "Dat was voor hen een constante frustratie, omdat het hen afleidde van hun werk aan ons SaaS-product. Dankzij HubSpot hebben we zelden development resources nodig. Ons marketingteam kan onze website volledig beheren. We kunnen niet alleen de web content zelf beheren, maar we kunnen ook pagina's maken en aanpassen, custom scripts toevoegen, de styling veranderen en nog veel meer.”

“ClassPass groeit zo snel, dat onze meest recente informatie soms al achterhaald is voordat we het live zetten,” zegt Amanda Raines, Head of B2B Marketing bij ClassPass. “Met CMS Hub zijn we in staat om gemakkelijk ons update-schema te beheren. We zijn niet afhankelijk van developers om wijzigingen aan te brengen – we kunnen direct in de website duiken om het aantal partners waar we mee werken aan te passen, of om productinformatie te updaten. Het geeft ons de flexibiliteit om net zo snel te schakelen als dat we groeien.”

Content snel updaten

“CMS Hub is een echte game changer voor New Breed en onze klanten,” zegt Kelly Molloy, Senior Web Strategist bij New Breed Marketing. “We werken elke dag met bedrijven die nieuwe groeifases ingaan en we hebben vaak genoeg gezien hoe frustrerend websitebeheer kan worden. Bedrijven hebben tools nodig waarmee ze snel content kunnen updaten, veilige site-ervaringen kunnen bieden, en hun site voortdurend kunnen ontwikkelen. Met CMS Hub is dat allemaal mogelijk.”

Terug naar nieuws overzicht
Software