Witold Kepinski - 08 april 2020

Oracle systeem registreert effectiviteit van geneesmiddelen tegen coronavirus

Oracle systeem registreert effectiviteit van geneesmiddelen tegen coronavirus image

Oracle een COVID-19 therapeutisch leersysteem gebouwd en aan de Amerikaanse regering geschonken, waarmee artsen en patiënten de effectiviteit van veelbelovende COVID-19 medicamenteuze therapieën kunnen registreren. Deze geneesmiddelen, zoals Hydroxychloroquine, Remdesivir en Kaletra, zijn veilig gebruikt om andere ziekten te behandelen, maar het is nog niet definitief bewezen dat ze effectief zijn tegen COVID-19.

Artsen schrijven deze medicijnen nu routinematig voor om COVID-19-patiënten te behandelen. Met het Oracle Therapeutic Learning System kan de arts de dagelijkse voortgang van de patiënt registreren. Door deze real-world patiëntgegevens nu in de Verenigde Staten te verzamelen en binnenkort daarna over de hele wereld, zullen we snel ontdekken welke van de nieuwe geneesmiddelen het meest effectief zijn tegen COVID-19, hun optimale doseringen, en hoe vroeg in de ziekteprogressie de medicijnen moeten worden toegediend. Op deze manier neemt elke patiënt deel aan de strijd tegen dit dodelijke virus, aldus Oracle.

Het therapeutisch leersysteem was het resultaat van een samenwerking met het Amerikaanse  National Institute of Health, de Food and Drug Administration, het Center for Disease Control and Prevention, Centers for Medicare & Medicaid Services en het Department of Health and Human Services. Artsen en patiënten begonnen gisteren met het Therapeutisch Leersysteem. Het systeem is momenteel beschikbaar voor elke arts in de Verenigde Staten op covid19.oracle.com.

Lees meer details hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!