Europese richtlijnen voor corona-trackingapps op komst

08-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Europese richtlijnen voor corona-trackingapps op komst

De Europese Commissie werkt aan richtlijnen voor het gebruik van apps in de strijd tegen het coronavirus. Een gecoördineerde aanpak moet de privacy van Europeanen hierbij waarborgen.

Veel EU-lidstaten overwegen mobiele apps in te zetten om de verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. De apps brengen in kaart met wie coronapatiënten in contact komen, met als doel deze personen gericht te isoleren. Minister Hugo de Jong van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte dinsdag bekend dat ook Nederland onderzoekt of apps kunnen bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus.

De Europese Commissie wil richtlijnen ontwikkelen voor dergelijke apps. De richtlijnen moeten onder meer helpen de apps te toetsen aan wetgeving op het gebied van beveiliging, databescherming en privacy. Tegelijkertijd wil de Europese Commissie met de richtlijnen de effectiviteit van de apps bewaken. De richtlijnen worden door de commissie in samenspraak met EU-lidstaten ontwikkeld. Uiterlijk 15 april moeten de richtlijnen gereed zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility