AkzoNobel verlengt samenwerkingsverband met Orange Business Services

09-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

AkzoNobel verlengt samenwerkingsverband met Orange Business Services

AkzoNobel verlengt de samenwerking met Orange Business Services om haar wereldwijde netwerk- en beveiligingsinfrastructuur te transformeren, het convergeren van IT/OT en het verbeteren van de beveiliging. Dankzij het samenwerkingsverband kan AkzoNobel het innovatiebudget verhogen en zo digitale transformatie stimuleren.

Orange levert services als Software-Defined WAN (SD-WAN), LAN, Multisourcing Service Integration (MSI), beveiliging en consultancydiensten om de wereldwijde connectiviteitstransformatie van AkzoNobel te ondersteunen. Ook biedt Orange ondersteuning bij het centraliseren van IT/OT-netwerkactiviteiten. Hierdoor kan AkzoNobel alle bedrijfsonderdelen, van fabriek tot winkel, in alle regio's verbinden en beheren. Orange gaat de diensten en technologieën van meerdere netwerkleveranciers beheren met behulp van een MSI-model. AkzoNobel kan hierdoor het partnerlandschap vereenvoudigen en de totale kosten verlagen.

Daarnaast richt Orange een CyberSOC op om de end-to-end beveiliging te controleren voor zowel IT als OT. Ondersteund door Orange Cyberdefense brengt dit SOC forensic security, beveiligings- en risicoanalyse samen. Orange stelt ook aanvullende beveiligingsprocessen op voor de netwerkinfrastructuur van het bedrijf, onder andere voor gebruikers van roaming en voor derde partijen.

Cloudtransformatie

Als onderdeel van de transformatie verhuist AkzoNobel haar applicaties naar de cloud. Hiervoor levert Orange een veilige connectie van digitale werkplekken naar cloud-gebaseerde applicaties voor alle werknemers wereldwijd.

SD-WAN optimaliseert de uitgaven voor het netwerk verder door gebruik te maken van internet, vestigingen directe toegang tot de cloud te bieden en prioriteit te verlenen aan bedrijfskritische applicaties via high-perfomance verbindingen. Orange beheert en integreert ook de communicatie van AkzoNobel om een efficiënte en effectieve transformatie naar Unified Communications (UC) clouddiensten mogelijk te maken.

Orange levert ook consultancy diensten voor AkzoNobels data-analyseprogramma's om meer waarde uit data te halen. Alle services, rapportagedashboards en adviesopties zijn geïntegreerd in de AkzoNobel-omgeving.

“Om efficiënter te werken, wilden we het partnerlandschap van ons IT-ecosysteem vereenvoudigen. We hebben al meer dan vijftien jaar een vruchtvolle samenwerking met Orange als strategische IT-dienstverlener en weten dat we op een succesvolle voortzetting kunnen rekenen. We kijken ernaar uit om samen met Orange te innoveren op het gebied van OT- en data intelligence-diensten om ons bedrijf verder te laten groeien”, zegt Dirk van der Heijden, directeur Global IT Operations bij AkzoNobel.

Terug naar nieuws overzicht