Redactie - 09 april 2020

Microsoft stelt Surface Neo uit

Microsoft stelt Surface Neo uit image

Microsoft laat de ambitie om haar laptop met twee schermen tegen de feestdagen klaar te hebben varen. Niet alleen de Surface Neo wordt uitgesteld. De Surface Neo zou draaien op Windows 10X, een versie van Windows 10 speciaal ontwikkeld voor toestellen met meerdere aanraakschermen. Ook Windows 10X is uitgesteld, waardoor ook andere toestellen met dit besturingssysteem (ook van andere merken) eind dit jaar niet verschijnen.

Windows 10X, eerder bekend onder de naam Windows Lite of codenaam Santorini, zou nog steeds verschijnen, maar gaat zich daarbij in eerste instantie focussen op toestellen met één scherm. Eind vorig jaar lekte al uit dat die versie ook voor gewone laptops zou verschijnen.

Coronacrisis

De informatie wordt niet bevestigd door Microsoft maar wordt wel gemeld door Mary Jo Foley van ZDNet.com, die doorgaans goed geïnformeerd is over het interne reilen en zeilen bij Microsoft. Hoewel het niet expliciet wordt aangewezen, lijkt de oorzaak te liggen bij de coronacrisis, die momenteel ook redelijk wat impact heeft op de productie van toestellen in China.

De Surface Duo, de dual screen androidtelefoon die ook eind dit jaar zou verschijnen, is vooralsnog niet uitgesteld.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!