Duizenden ontslagen bij Yelp
11-04-2020 | door: Redactie

Duizenden ontslagen bij Yelp

Online horeca-aanbeveler Yelp gaat duizend mensen ontslaan en 1.100 mensen met onbetaald verlof sturen. Het bedrijf ziet haar business stilvallen door de coronacrisis.

Yelp geeft aanbevelingen rond lokale handelszaken. Maar door de wereldwijde uitbraak van covid-19 zijn de meeste van die zaken dicht of komen mensen nog amper buiten. Dat betekent dat Yelp momenteel amper gebruikers krijgt en dat die zaken niet langer adverteren op het platform.

'Zware klap'

"De maatregelen rond social distancing en binnen blijven zijn van cruciaal belang om de curve af te vlakken. Maar ze brengen een zware klap toe aan lokale bedrijven die de kern van onze missie zijn," schrijft Jeremy Stoppelman, CEO van het beursgenoteerde bedrijf.

De cijfers liegen er niet op. Op Yelp is er 64 procent minder interesse in restaurants, 81 procent minder in uitgaansgelegenheden, 73 procent minder voor fitnesscentra en 83 procent minder interesse in schoonheidssalons.

Ontslagen en onbetaald verlof

Stoppelman laat weten dat hij daarom duizend van de bijna zesduizend werknemers moet ontslaan. Nog eens 1.100 mensen worden met onbetaald verlof gestuurd. Zij ontvangen wel nog twee weken loon en behouden hun extralegale voordelen. Stoppelman zegt ook dat leidinggevenden 20-30 procent minder loon zullen krijgen. Hij zal zichzelf dit jaar geen loon of aandelenverloning uitkeren.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht