Redactie - 14 april 2020

Okta werkt nauwer samen met Tanium, VMware Carbon Black en Crowdstrike

Okta werkt nauwer samen met Tanium, VMware Carbon Black en Crowdstrike image

Okta kondigt nieuwe, strategische partnerships aan met endpoint protection & management-leveranciers Tanium, VMware Carbon Black en Crowdstrike. De nieuwe integratiepartnerships zorgen voor een brede set aan device risk-signalen naar de Okta Identity Cloud waardoor bedrijven endpoint risk detection kunnen combineren met gebruikersidentiteiten voor ongeëvenaarde toegangsbeveiliging. Deze integraties, die mogelijk zijn via de nieuwe Okta Verify-applicatie en de Okta Devices Platform Service, leiden tot verbeterde risicoanalyses en beslissingen of mensen toegang krijgen in een Zero Trust-omgeving.

“Het is duidelijk dat de beveiliging van een modern bedrijf erom vraagt buiten de perimeter te denken en te accepteren dat mensen tegenwoordig anders werken”, zegt Todd McKinnon, Chief Executive Officer van Okta. “Okta wil iedereen in staat stellen elke technologie op een veilige manier te gebruiken. Onze nieuwe partnerships met endpoint security-bedrijven waaronder Tanium, VMware Carbon Black en Crowdstrike zorgen voor innovatieve manieren om echte Zero Trust-beveiliging mogelijk te maken. Door device risk-signalen naar de Okta Identity Cloud te sturen kunnen we echt goede risicoanalyses doen die diepe inzichten in het apparaat combineren met de user-centric inzichten van Okta wat uiteindelijk resulteert in een veiligere omgeving voor onze klanten.”

“De transitie naar clouddiensten, gecombineerd met werknemers die steeds vaker op afstand werken, betekent dat het IT-netwerk, zoals we dat ooit hadden, niet langer bestaat”, zegt Peter Constantine, Chief Product Officer bij Tanium. “Om echt veilig te blijven moeten bedrijven niet alleen de identiteit van een gebruikers verifiëren, maar ook de gezondheid en beveiliging van het apparaat dat daarbij wordt gebruikt, voordat toegang wordt verleend tot gevoelige data. Tanium en Okta combineren identity and access management met unified endpoint management en security waarmee bedrijven kunnen beslissen welke apparaten toegang hebben tot kritieke data, diensten en applicaties, met optimaal inzicht in de endpoints.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!