Wouter Hoeffnagel - 15 april 2020

Jaya Baloo treedt toe tot raad van commissarissen Nixu

Jaya Baloo treedt toe tot raad van commissarissen Nixu image

De Nederlands-Amerikaanse cybersecurity professional Jaya Baloo (foto) treedt toe tot de raad van commissarissen van de Europese cybersecurity dienstverlener Nixu. Haar benoeming is op 7 april goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Nixu Corporation.

Jaya Baloo is sinds oktober 2019 Chief Information Security Officer van informatiebeveiliger Avast. Daarvoor was zij CISO bij telecom- en ICT-bedrijf KPN. Bij KPN richtte zij het securityteam op, dat ze 7 jaar leidde. Voor KPN was zij Practice Lead Lawful Interception bij Verizon en werkzaam als Technical Security Specialist bij France Telecom.

Baloo maakt deel uit van de lijst van top 100 CISO's wereldwijd en behoort daarnaast tot de internationale top 100 van security influencers. In 2019 is zij verkozen tot één van de vijftig meest inspirerende vrouwen in Nederland door Inspiring Fifty, een non-profit organisatie die ernaar streeft diversiteit in de technologiesector te vergroten door vrouwelijke rolmodellen zichtbaarder te maken.

West-Europese visie

Kimmo Rasila, voorzitter van de raad van commissarissen van Nixu: "Wij zijn verheugd Jaya te mogen verwelkomen. Zij brengt meer dan twee decennia cybersecurityervaring en expertise met zich mee. Ik ben ook zeer tevreden met de genderbalans die haar benoeming in de raad teweegbrengt. Daarnaast wordt Nixu steeds meer een pan-Europese speler en Jaya gaat in de raad een sterke West-Europese visie vertegenwoordigen. Onze verdere groei en ontwikkeling als Europese leverancier van holistische cybersecuritydiensten houdt nauw verband met de expertise en diversiteit van onze raad. Wij zijn ervan overtuigd dat Jaya’s inzichten en ervaring een grote aanwinst zijn voor Nixu."

Jaya Baloo: “Trots deel uit te gaan maken van de raad van commissarissen van Nixu. De missie van Nixu, ‘Keep the digital society running’, is nu belangrijker dan ooit voor onze maatschappij. Ik zie er naar uit te gaan samenwerken met mijn medecommissarissen en met alle andere Nixuans.”

Sinds 2015 in Benelux actief

Het van origine Finse cybersecurity bedrijf Nixu begon in 2015 aan zijn internationale uitbreiding met de opening van een vestiging in de Benelux. In de afgelopen jaren is Nixu via overnames uitgebreid naar Zweden en Denemarken. Nixu beschikt over kantoren in Amsterdam en in Den Haag, van waaruit cybersecurity experts werken aan zowel lokale als internationale klantopdrachten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!