Amazon ontslaat werknemers die kritisch zijn

15-04-2020 | door: Redactie

Amazon ontslaat werknemers die kritisch zijn

Amazon heeft twee werknemers ontslagen die openlijk kritiek hadden op de werkomstandigheden van het bedrijf tijdens de corona-pandemie.

Het gaat om UX-designers Emily Cunningham en Maren Costa. Hun contract werd volgens de Washington Post stopgezet nadat ze zich publiekelijk hadden uitgesproken tegen de slechte veiligheidsmaatregelen die Amazon neemt.

Op Twitter wees Cunningham onder meer op het feit dat honderden medewerkers bij het wisselen van de shift vlak langs elkaar passeren. In een ander geval besloot het bedrijf pas na het derde geval van covid-19 een gebouw voor 48 uur te sluiten. Ook zaken als social distancing worden niet ingevoerd volgens haar.

Maren Costa liet op Twitter eveneens verstaan dat het bedrijf te weinig bescherming biedt om het werk veilig uit te voeren.

Amazon zegt tegenover de Washington Post dat de twee niet zijn ontslagen omwille van kritiek op het bedrijf. Wel omdat ze herhaaldelijk het interne beleid hebben overtreden. Wat die overtredingen zijn maakt het bedrijf niet bekend.

Google

Amazon is niet het eerste grote techbedrijf dat werknemers ontslaat die te kritisch zijn voor de eigen werking. Eind vorig jaar moest een werkneemster bij Google ook ontslag nemen omdat ze collega's wees op hun rechten, dat ontslag kwam er nadat eerder al vier mensen aan de deur werden gezet die een interne protestactie hadden opgezet.

Amazon medewerker overleden door coronavirus

Amazon heeft onlangs bevestigd dat Gerard Tuzara, een operations manager in een fabriek in Hawthorne, Californië, is overleden na het oplopen van COVID-19.

Lees ook meer details over de werkomstandigheden bij Amazon in The Register.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht