PEPP-PT: Apple-Google-alliantie kan ontwikkeling coronatrackingapp versnellen

16-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

PEPP-PT: Apple-Google-alliantie kan ontwikkeling coronatrackingapp versnellen

Het Pan-European Privacy Preserving Proximity Tracing (PEPP-PT) platform verwacht de tools die Apple en Google vrijgeven te kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van een coronatrackingapp.

PEPP-PT is een initiatief dat werkt aan een Europese app om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Anonimiteit staat hierbij centraal. PEPP-PT wil hierbij onder meer gebruik maken van Bluetooth. De tools die Apple en Google vorige week vrijgaven maken het mogelijk dergelijke functionaliteit te integreren in respectievelijk iOS en Android.

Ontwikkelpad verkorten

Chris Boos van PEPP-PT verwacht dat de tools kunnen helpen het ontwikkelpad van de technologie kan verkorten. "We moeten ons minder zorgen maken over besturingssysteemstabiliteit en apparaatkalibratie", aldus Boos, die oprichter is van de Duitse business process automation startup Arago, in een reactie tegen Reuters.

Bij de ontwikkeling van PEPP-PT zijn een breed scala aan universiteiten en instellingen beschikbaar. Denk hierbij aan de ETH Zürich, de Technische Hogeschool van Lausanne (EPFL) en de Technische Universiteit Berlijn, maar ook aan instituten als imec, Fraunhofer en het Robert Koch Institute. Ook bedrijven als Acticom en Vodafone zijn bij het project betrokken.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility