Redactie - 17 april 2020

MWC blijft langer in het Spaanse Barcelona

MWC blijft langer in het Spaanse Barcelona image

Het Mobile World Congress heeft besloten om zeker tot 2024 in Barcelona door te gaan. Het verlengt daarbij haar aanwezigheid met één jaar.

MWC is de grootste telecombeurs ter wereld en vindt al jaren plaats in Barcelona. Dit jaar werd het evenement voor het eerst geschrapt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het was daarmee één van de eerste massa-events dat werd geschrapt.

Jaar langer aanwezig

Nu laat GSMA, de telecomlobby en tevens organisatie achter MWC weten dat het haar aanwezigheid in Barcelona verlengt tot 2024. Dat is één jaar langer dan aanvankelijk afgesproken.

"Door te verlengen tot 2024 tonen we dat we toegewijd zijn aan ons ecosysteem en de partijen in onze gaststad," zegt John Hoffman, CEO van GSMA in een verklaring.

Honderdduizend bezoekers

MWC is jaarlijks goed voor meer dan honderdduizend bezoekers en is zo ook een flinke boost voor de lokale horeca. Wie in de week van MWC niet tijdig een hotel boekt, betaalt al snel het dubbele tot tienvoudige voor een kamer.

De verlenging staat los van de grotere contractonderhandelingen voor de locatie van MWC na 2023. Maar door het huidige contract te verlengen, lijkt GSMA deels te compenseren voor het last minute annuleren van de beurs dit jaar.

In samenwerking met Datanews

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!