Witold Kepinski - 19 april 2020

VAST Data haalt honderd mljoen dollar op

VAST Data haalt honderd mljoen dollar op image

VAST Data, een data storage specialist, heeft 100 miljoen dollar aan Series C-financiering aangekondigd, geleid door Next47, tegen een waardering van 1,2 miljard dollar - een bijna verdrievoudiging sinds de lancering van het bedrijf in februari 2019.

De ronde brengt de totale financiering van het bedrijf op 180 miljoen dollar en omvat een sterke deelname van zowel eerdere investeerders als nieuwe investeerders, waaronder 83North, Commonfund Capital, Dell Technologies Capital, Goldman Sachs, Greenfield Partners, Mellanox Capital en Norwest Venture Partners. De nieuwe financiering zal worden gebruikt om de wereldwijde expansie te stimuleren en de volgende groeifase van het bedrijf te versnellen.

Voortbouwend op de basis van baanbrekende technologieën, heeft VAST Data een volledig flash storage platform ontwikkeld. De kracht van het VAST-platform wordt in een aantal industrieën toegepast en is essentieel voor organisaties die de wereldwijde verspreiding van COVID-19 aanpakken. Dit omvat het stimuleren van de vooruitgang op het gebied van biowetenschappen van de volgende generatie en het helpen van financiële dienstverleners om de economie te stabiliseren zo meldt het bedrijf.

“We zijn VAST Data begonnen met één missie, om het datacenter te vereenvoudigen en inzichten mogelijk te maken die voorheen niet mogelijk waren. In 2019 overtroffen de vroege acceptatie en financiële prestaties van VAST alle historische benchmarks - wat bevestigt dat de technologie en de pasvorm van de productmarkt geschikt waren voor klanten die worstelen met trapsgewijze opslagarchitecturen en de beperkingen van de harde schijf”, zegt Renen Hallak, oprichter en CEO van VAST Data. "Aangezien VAST niet eens gebruik heeft gemaakt van de serie B-financiering van 40 miljoen dollar, heeft het bedrijf nu een oorlogskist van 140 miljoen dollar om te voldoen aan de wereldwijde vraag van klanten naar next-gen infrastructuur en om datagestuurde applicaties mogelijk te maken door voortdurende innovatie."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!