Witold Kepinski - 19 april 2020

Amazon krijgt tegenslag in de strijd rond cloud aanbesteding Pentagon

Amazon Web Services (AWS) heeft een tegenslag gehad in de strijd rond de cloud aanbesteding van het Pentagon die naar Microsoft Azure gaat. De interne controle van het Pentagon heeft geen formele fouten ontdekt bij de gunning van het contract van tien miljard dollar aan Microsoft Azure.

De toekenning is gedaan in overeenstemming met de wetgeving. De autoriteit meldt wel dat eventuele politieke inmenging van president Trump niet definitief kan worden onderzocht omdat het Witte Huis vasthoudt aan de vertrouwelijkheidsrechten van de president.

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie is verheugd over het rapport en zei dat het geschil over de order zou moeten eindigen.

Een Amerikaanse rechter had eerder dit jaar het defensiecontract voor softwarebedrijf Microsoft tijdelijk geblokkeerd. Technologiebedrijf Amazon, dat ook meedong naar de opdracht, klaagt dat de aanbesteding niet eerlijk is verlopen omdat president Trump zich ermee zou hebben bemoeid.

Zowel Microsoft als Amazon deden een gooi naar het JEDI-contract. Dat is een klus ter waarde van 10 miljard dollar voor het leveren van zwaar beveiligde cloud systemen voor het Pentagon. Amazon stelt nooit een eerlijke kans te hebben gekregen door politieke spelletjes. Bekend is dat de Amerikaanse president Donald Trump de topman van Amazon, Jeff Bezos, als een politieke vijand ziet.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!