T-Systems en Juniper Networks gaan samenwerking aan voor beheerde SD-WAN-infrastructuur

23-04-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

T-Systems en Juniper Networks gaan samenwerking aan voor beheerde SD-WAN-infrastructuur

Juniper Networks gaat een samenwerking aan met T-Systems, een wereldwijde aanbieder van geïntegreerde ICT-diensten. Het doel is om een beheerde SD-WAN-infrastructuur te ontwikkelen en aan te bieden als een integrale service overlay-oplossing aan bedrijven met complexe netwerk- en connectiviteitsbehoeften.

Met dit dienstenaanbod richt T-Systems zich op de implementatie van moderne grootzakelijke netwerktechnologie met een veilig beheerd platform voor de levering van in meerdere clouds gehoste applicaties en de levering van Smart SD-WAN, een reeks van gestandaardiseerde managed SD-WAN overlay services. Het door Juniper ondersteunde Smart SD-WAN vormt de pijler van een veilige netwerkinfrastructuur die de basis vormt van de strategie van T-Systems voor digitale transformatie.

Europees transportbedrijf is flagship customer

T-Systems meldt dat een groot Europees transportbedrijf ‘flagship customer’ voor deze diensten is. Het bedrijf verwacht dat het dienstenaanbod relevant is voor een breed scala aan bedrijven en aan substantiële omzet zal bijdragen. De IT-dienstverlener stelt zich ten doel om grootzakelijke klanten te helpen met hun digitale transformatie door het reduceren van de complexiteit, het indammen van de kosten en het uitbreiden van hun mogelijkheden voor gegevensbescherming. T-Systems vergroot hun inzicht in het netwerk (hun primaire bedrijfsmiddel), zodat ze hun digitale doelstellingen eenvoudiger kunnen realiseren.

  • Voor de ontwikkeling van dit nieuwe dienstenaanbod zijn diverse producten van Juniper door T-Systems geïntegreerd, waaronder:
  • Contrail Service Orchestration – een schaalbaar multi-tenant softwareplatform dat voorziet in geautomatiseerd connectiviteitsbeheer voor filialen. Dit betrouwbare en flexibele platform vergroot het overzicht op het multi-cloudnetwerk voor T-Systems, dat daarmee de levering van netwerkservices kan optimaliseren.
  • Security gateways uit de SRX-reeks – SD-WAN-gateways op de locatie van de klant bieden een uitgebreid scala aan gelaagde security services die geavanceerde bescherming bieden tegen bekende en onbekende cyberbedreigingen.
  • Een netwerkserviceplatform uit de NFX-reeks – dit platform is opgebouwd uit veilige, op standaarden gebaseerde customer premises equipment (CPE) en T-Systems in staat om op eenvoudige wijze netwerkservices te ontwikkelen en aan klanten aan te bieden.
  • Virtuele firewalls uit de vSRX-reeks – deze firewalls bieden dezelfde functionaliteit als fysieke firewalls uit de SRX-reeks van Juniper, maar in gevirtualiseerde vorm. Hun schaalbare beveiligingsdiensten stellen T-Systems in staat om cloud-locaties toe te voegen aan een integrale multi-cloud SD-WAN-dienst.

Junos OS

Alle infrastructuur van Juniper draait op Junos OS. Dit besturingssysteem optimaliseert de netwerkervaring door te voorzien in de modulariteit, openheid en programmeerbaarheid waar het nieuwe tijdperk van cloud-netwerken om vraagt. Junos is ontwikkeld met het oog op betrouwbaarheid, beveiliging en flexibiliteit. De oplossing automatiseert netwerkprocessen en bevordert de operationele efficiëntie.

Een uitgebreid Connected Security-pakket zet de netwerkbeveiliging kracht bij met onder meer gebruikersauthenticatie door firewalls, applicatiebeveiliging, unified threat management en intrusion detection & prevention (IDPS)-systemen. Juniper Connected Security stelt deze en andere mogelijkheden binnen het hele netwerk beschikbaar voor de automatische bescherming van gebruikers en data.

Maat bepalend voor succes

"Naar onze mening is connectiviteit op maat bepalend voor het succes van de digitale transformatie van onze klanten, en daarmee hun zakelijke succes. Dankzij onze samenwerking met Juniper kunnen we onze grootzakelijke klanten een integrale, on-demand infrastructuur aanbieden die een oplossing biedt voor hun problemen rond digitalisering en de netwerkcomplexiteit reduceert. De innovatieve oplossingen van Juniper bieden ons de mogelijkheid om een vanuit technisch en financieel opzicht concurrerende oplossing aan te bieden in de vorm van een reeks van uiterst flexibele en dynamische netwerkservices", zegt Adel Al-Saleh, lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems.

Rami Rahim, de CEO van Juniper Networks: "T-Systems is al jarenlang partner van Juniper. Zijn keuze om zijn nieuwe SD-WAN-oplossing op onze technologie te baseren zorgt voor een verdieping van onze relatie. T-Systems is hiermee in staat om tal van veilige netwerkservices en -mogelijkheden aan zijn zakelijke aan te bieden en de inrichting, het beheer en het onderhoud van het onderliggende netwerk te vereenvoudigen. De combinatie van cloud-diensten en software-defined networking biedt T-Systems de kans om zichzelf binnen de markt te onderscheiden door een oplossing te bieden voor de infrastructurele complexiteit waarmee zijn klanten worden geconfronteerd. Juniper staat klaar om T-Systems daarmee te helpen.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud