Witold Kepinski - 23 april 2020

Ordina boekt iets meer omzet en winst

Ordina heeft zijn resultaten voor eerste kwartaal van 2020 bekend gemaakt. De omzet steeg met 1,8% naar 96,3 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 5,8 miljoen euro. Vanwege onzekere marktomstandigheden ziet Ordina af van dividendvoorstel 2019. 

De omzet in Nederland daalde 1,5% naar 64,3 miljoen euro (Q1 2019: EUR 65,4 miljoen); De omzet in België/Luxemburg steeg 9,3% naar 31,9 miljoen euro (Q1 2019: EUR 29,2 miljoen). De nettocashpositie bedraagt 23,7 miljoen euro (Q1 2019: EUR 9,8 miljoen).

Jo Maes (foto), CEO Ordina, zegt over de resultaten: “We zijn dit jaar gestart met een sterk resultaat in zowel Nederland als België/Luxemburg. De omzet met teams en businessproposities is bovengemiddeld gegroeid. In Nederland werd de omzetgroei getemperd door afbouw van omzet met externe medewerkers, maar onderliggend neemt de kwaliteit van de omzet toe. En dat heeft zich vertaald in een sterk rendement. In België/Luxemburg werd de groei wederom gedreven door het hoger aantal medewerkers en een sterke operationele performance.

Onze cashpositie is verder toegenomen. Dit geeft Ordina een sterke basis, ook in de huidige omstandigheden. De stabiliteit van ons bedrijf en de zorg voor al onze stakeholders staat voorop. Door de buitengewone omstandigheden en daarmee onzekere marktvooruitzichten zal het dividendvoorstel 2019 worden ingetrokken. Momenteel bereiden we ons maximaal voor om snel en doeltreffend in te spelen op veranderingen en nemen we maatregelen, waarbij we de belangen van alle stakeholders meewegen, waaronder onze mensen, klanten en aandeelhouders. De komende maanden zal blijken in hoeverre onze klanten hun investeringen in IT en digitalisering zullen voortzetten.

De impact van het coronavirus op wereldwijde schaal is ongekend. Vele van onze klanten zijn actief in vitale sectoren. De continuïteit van onze dienstverlening aan onze klanten is en blijft onze topprioriteit. In de afgelopen weken hebben wij onze dienstverlening vrijwel vlekkeloos kunnen voortzetten. Ik ben dan ook bijzonder dankbaar voor de inzet van onze professionals en de flexibiliteit van onze klanten onder deze uitzonderlijke omstandigheden.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!