Witold Kepinski - 23 april 2020

Atos boekt iets minder omzet en herziet doelstellingen

Atos boekt iets minder omzet en herziet doelstellingen image

Atos, speler op het gebied van digitale transformatie, maakt de omzet van het eerste kwartaal van 2020 bekend. De omzet daalde met 0,8 procent naar 2,83 miljard euro. De onderdelen Big Data & Cybersecurity wisten te groeien. Verder gaat het bedrijf 400 miljoen euro aan kostenbesparingen doorvoeren.

In de context van de Covid-19-crisis en beperkingen en lockdowns in maart in de meeste landen waar Atos actief is, daalde de omzet slechts licht dankzij het veerkrachtige profiel van zijn activiteiten op basis van meerjarige contracten in combinatie met zijn solide activiteiten in Big Data en Cybersecurity. Bovendien versnelde de Groep, ondanks de crisis, haar commerciële dynamiek met een orderinvoer van 2,9 miljard euro.

Elie Girard , CEO, zegt over de kwartaalcijfers: “In deze ongekende omgeving waar onzekerheid heerst, was onze eerste prioriteit het beschermen van onze medewerkers en het bieden van volledige continuïteit van dienstverlening aan onze klanten. Atos is stevig gepositioneerd om soepel door de crisis te navigeren dankzij diepe klantrelaties in alle sectoren, een veerkrachtige zakelijke mix en een robuuste balans die een sterke financiële flexibiliteit biedt. Onze 110.000 collega's over de hele wereld hebben direct en uitstekend gereageerd op de uitdagingen en behoefte van klanten aan ondersteuning door middel van ons programma 'Always Ready' dat al sinds het begin van het jaar is ontworpen."

Girard meldt verder: "Nu richten onze gedachten en inspanningen ons op de post-Covid-tijden, waarbij we ons actief voorbereiden op het 'nieuwe normaal', dat een versnelling zal zien in de behoeften van specifieke klanten, namelijk dataplatforms, cyberbeveiliging, cloudmigratie, digitale werkplek en decarbonisatie. We herzien vandaag onze doelstellingen voor 2020 en tonen de veerkracht van de Groep en de bereidheid om eventuele effecten eerlijk te delen tussen de belanghebbenden. Ik ben ervan overtuigd dat Atos sterker dan ooit uit deze wereldwijde crisis zal komen en klaar is om door te gaan naar de volgende stap. ”

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!