Witold Kepinski - 23 april 2020

ICT Group schrapt dividend uitkering

ICT Group schrapt dividend uitkering image

ICT Group zag zijn omzet in het eerste kwartaal van 2020 met 6 procent stijgen tot 41,6 miljoen euro. De EBITDA winst daalde met 7 procent tot 4,5 miljoen euro. De impact van COVID-19 was beperkt in het eerste kwartaal, de effecten zullen groter zijn vanaf april zo verwacht het Nederlandse ICT-bedrijf.

Vanwege de onzekerheid over de omvang en de duur van de crisis, kan de impact voor het hele jaar nog niet worden ingeschat. Meerdere voorzorgsmaatregelen zijn genomen om kosten te besparen en geld te besparen.

Verder is er besloten om geen dividend over 2019 uit te keren zo meldt Jos Blejie (foto), CEO van ICT Group NV: “Na een zwak vierde kwartaal vorig jaar zagen we de productiviteitsniveaus langzaam maar gestaag verbeteren in het eerste kwartaal van 2020, per saldo resulterend in organische inkomsten die op hetzelfde niveau kwamen als het eerste kwartaal vorig jaar. Het is duidelijk dat COVID-19 sinds medio februari een ongekende impact heeft op de economische activiteiten, ook in sommige van de markten waarin ICT actief is. De impact op de prestaties van ICT was in het eerste kwartaal van 2020 nog vrij beperkt. Ongeveer 95% van onze activiteiten voor onze klanten kunnen op afstand worden gedaan.

Desalniettemin verwachten we dat de impact zal toenemen naarmate de lockdown-maatregelen langer voortduren. Hoewel onze orderportefeuille momenteel goed gevuld is en we profiteren van een goede spreiding in zowel activiteiten als posities in verschillende sectoren, merken we een vertraging van de orderintake. Daarom verwachten we dat het uitdagender zal worden om de prestatieniveaus op het niveau van het eerste kwartaal te handhaven. Vooral detacheringsdiensten zullen hierdoor worden getroffen. Onze projecten in R&D Engineering en vitale infrastructuren zijn minder gevoelig voor een plotselinge economische neergang, maar kunnen dit voorbeeld volgen als de economische onzekerheid aanhoudt.

We blijven ervan overtuigd dat we goed gepositioneerd zijn om te profiteren wanneer de economische activiteit herstelt. Onze maatregelen zijn erop gericht onze bedrijfsflexibiliteit te vergroten en tegelijkertijd te werken aan het behoud van ons professionele personeel. Zo kunnen we de huidige crisis doorstaan en blijven we goed gepositioneerd om snel te profiteren wanneer de bedrijfsactiviteiten terugkeren naar het normale niveau.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!