Witold Kepinski - 24 april 2020

Intermax en SkyLab breiden IoT netwerk in Rotterdam uit

Intermax en SkyLab hebben samen het TTN010-Internet of Things-netwerk (IoT) in en rond Rotterdam uitgebreid met een groot aantal gateways. Dankzij de uitbreiding is het gebied vanaf Hoek van Holland en de Maasvlakte tot ver voorbij Rotterdam grotendeels gedekt. Daardoor behoort Rotterdam nu tot de grootste IoT-gemeenschap ter wereld zo beweren de betrokken partijen.

Het IoT-netwerk werkt op basis van LoRaWAN, wat staat voor lange-afstandscommunicatie met laag zendvermogen en zeer laag stroomverbruik. Hierdoor blijven de kleine sensoren in het IoT-netwerk jarenlang actief. De sensoren werken met kleine batterijen en kunnen daardoor overal ingezet worden en hun data tientallen kilometers door de lucht verzenden naar het TTN010-netwerk. Bovendien maakt het TTN010-netwerk deel uit van ‘The Things Network’ (het grootste IoT-netwerk ter wereld). Alle data die de sensoren genereren wordt versleuteld verzonden naar en veilig opgehaald op een centrale plek. Het IoT-netwerk is zonder netwerkkosten en zonder kabels eenvoudig en veilig in te zetten door gemeentes, overheidsinstanties, bedrijven en particulieren. Zo kan het netwerk bijdragen aan het beveiligen en monitoren van objecten en eigendommen, het monitoren van de waterkwaliteit, het leefklimaat en de luchtkwaliteit, het uitlezen van afvalcontainers, bruggen en parkeerplaatsbezetting of het volgen van werkmateriaal in of buiten gebouwen.

Ludo Baauw, CEO en oprichter van Intermax: “We zijn trots op deze nieuwe uitbreiding die we samen met SkyLab hebben gerealiseerd. We dragen bij aan het in de lucht houden van het TTN010-netwerk en hebben een groot aantal zendmasten in beheer, zodat er altijd een betrouwbare dekking is in het midden, westen en zuidwesten van Nederland.”

Intermax verzorgde bij de uitbreiding de cloudoplossingen, SkyLab richtte zich op de infrastructuur, plaatsing van extra gateways en op maat gemaakte sensoroplossingen. Naast de uitbreiding in Rotterdam heeft Intermax met SkyLab ook gateways geplaatst op de hoge commerciële zendmasten van Amsterdam, Den Haag, IJsselstein en de Rotterdamse Waalhaven.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!