‘Cybersecurity knowledge on your side’ met de ESET Academy
24-04-2020

‘Cybersecurity knowledge on your side’ met de ESET Academy

Partner Content

“De druk op IT’ers om constant de kennis up-to-date te houden eist zijn tol.” Een conclusie uit een recent onderzoek van AG Connect onder 1.299 IT’ers. De IT’er moet steeds meer kennis bijhouden, maar lijkt daar tegelijkertijd ook steeds minder tijd voor te hebben. Ontwikkelingen als de migratie naar de cloud of de toename van het aantal ransomware-aanvallen vereisen immers steeds uitgebreidere competenties, maar leveren daarnaast ook een hogere werkdruk op. Dit maakt het voor een vendor een uitdaging om het partnerkanaal te voorzien van de meest waardevolle kennis en vaardigheden, aldus ESET.

ESET Nederland zegt één missie te hebben: Nederland veiliger maken. Wij geloven dat we dit alleen kunnen doen door onze kennis op het gebied van cybersecurity en de ESET-security-oplossingen te delen. Om te beginnen moet een IT-partner de eindklant kunnen overtuigen van het belang van betrouwbare IT-beveiliging. Daarnaast is elke klantomgeving anders en verdient iedere klant een security-inrichting en -beleid die passen bij hun bedrijfsvoering, nu en naar de toekomst toe. Dit kan een IT-partner alleen bieden als hun sales- en marketingteams een gedegen basis aan kennis hebben over de uitdagingen waar klanten mee te maken hebben, en het technische team alle ins & outs en best practices kent van de producten die ze installeren, configureren en beheren.

ESET biedt partners al jaren trainingen aan, gegeven door onze lokale experts op locatie in Sliedrecht.  Maar omdat we als geen ander begrijpen dat tijd een kostbaar goed is, ligt onze focus sinds 2019 meer op het bieden van relevante en goed te volgen online trainingen. Het ESET Academy E-learningplatform biedt verschillende trainingen, cursussen en webinars om het kennisniveau over security te verhogen. Daarnaast bieden we de juiste tools en take-aways om optimaal gebruik te kunnen maken van ESETs security-oplossingen. Trainingen bevatten veelal een bijbehorende certificering om ook naar klanten toe aan te kunnen tonen dat het kennisniveau van de partner actief up-to-date wordt gehouden.

We blijven in 2020 onze ESET Academy verrijken met nieuwe trainingen, certificeringen en video’s en houden daarbij zoveel mogelijk rekening met de beperkte tijd die onze partners hebben om hierin te investeren. Een online academy scheelt reistijd en biedt IT’ers de gelegenheid om het volgen van trainingen in hun eigen werkschema te passen. Op deze manier proberen wij de druk bij onze partners te verlagen en toch de competenties te verhogen. Meer informatie is te vinden op www.eset.com/nl/academy.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud