Wouter Hoeffnagel - 24 april 2020

Apple gaat eigen CPUs verwerken in Macs

Apple gaat eigen CPUs verwerken in Macs image

Apple gaat vanaf komend jaar in Mac's gebruik maken van zelf ontwikkelde processors. Het bedrijf neemt hiermee afscheid van Intel CPU's, die van oudsher de PC's van het bedrijf aandrijven.

Dit meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van eigen chips door Apple. Apple werkt naar verluid aan een drietal processors voor Mac's, die allen zijn gebaseerd op de A14 processor. Het nieuws is niet door Apple bevestigd.

Modems voor smartphones

Apple nam in juli 2019 al Intel's activiteiten op het gebied van modems voor smartphones over voor een miljard dollar. Het bedrijf ontwikkelt hierdoor tegenwoordig in eigen beheer modems voor de iPhone. De overname volgde op het bijleggen van een ruzie tussen Qualcomm en Apple, waarbij Apple akkoord ging met het gebruik van Qualcomm chips in zijn iPhones. Dit was een flinke tegenvaller voor Intel, die met Apple zijn grootste klant voor smartphonemodems zag vertrekken.

Het nieuws dat Apple nu ook afscheid neemt voor CPU's van Intel is opnieuw slecht nieuws voor het bedrijf. Apple maakt sinds 2006 gebruik van Intel processors in zijn Mac's. Voor dit tijd maakte het bedrijf gebruik van chips van IBM.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!