Witold Kepinski - 25 april 2020

ABN AMRO verwacht een procent krimp in Technologie, Media en Telecom sector

ABN AMRO verwacht een procent krimp in Technologie, Media en Telecom sector image

ABN AMRO verwacht dit jaar een krimp van de Nederlandse economie van 3,8 procent in een scenario waarbij de intelligente ‘lockdown’ twee maanden duurt en daarna stapsgewijs wordt opgeheven. Het coronavirus heeft daarom voor langere tijd grote gevolgen voor ondernemers binnen de sector Technologie, Media en Telecom(TMT). ABN AMRO verwacht 1 procent krimp zo meldt de bank in een onderzoek (PDF).

De TMT sector wordt op verschillende manieren hard geraakt, waaronder door teruglopende productie vanuit China. Dit  zorgt voor voorraadtekorten bij de groothandels van hardware.

Verder worden nieuwe of eventueel geplande kapitaalinjecties voor de tech-startups worden opgeschort.

Nederland is een anderhalve-meter-samenleving aan het worden. De gevolgen daarvan op de TMT-sector zijn vrij klein, aangezien het meeste werk vanuit huis kan worden gedaan. Werk dat op locatie plaatsvindt, zoals het aanleggen van een IT-netwerk, kan relatief gemakkelijk op anderhalve meter afstand worden gedaan. De branche die het meest wordt geraakt zijn de productie- en contentbedrijven. Series, films en televisie-formats zijn lastig te produceren op anderhalve meter.

Op korte termijn is crisismanagement nodig, maar tegelijk moeten ondernemers alvast verder kijken. In de korte publicatie in de bijlage geeft ABN AMRO hier aanbevelingen voor.

Download het onderzoek op deze link (PDF).

Ondernemen_in tijden van corona - TMT.pdf

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!