Interxion kan nog vooruit

Michel van den Assem

28-04-2020 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Interxion kan nog vooruit

Hoewel de gemeenten Amsterdam en Haarlemmeer een bouwstop voor datacenters hanteren vanwege elektriciteitsgebrek, kan Interxion nog vooruit. “Wij hadden onze zaakjes op tijd voor elkaar; de tekorten raken ons niet”, zegt Michel van den Assem (foto), managing director van Interxion Nederland.

De groei van datacenterdiensten heeft een flinke impuls gekregen door de corona pandemie. Mensen werken meer thuis, veel activiteiten van organisaties gebeuren nu online. Maar de regio Amsterdam loopt al een tijdje aan tegen de gebrekkige basisinfrastructuur voor elektriciteit. Uitbreidingen worden niet toegestaan.

Binnen zijn bestaande datacenters heeft Interxion nog wel ruimte voor nieuwe klanten. “We hebben voldoende capaciteit; ook wat betreft stroomvoorziening.”

Toch zit Van den Assem ermee in zijn maag. Als bestuurslid van de Dutch Datacenter Association praat hij mee over mogelijke oplossingen van dit probleem. “Wij hebben immers in Nederland een unieke positie opgebouwd met onze digitale infrastructuur, waarvan de datacenters een nadrukkelijk onderdeel uitmaken. Dat mogen we niet verloren laten gaan doordat er een achterstand is in investeringen in basis infrastructuur. Wat we in dertig jaar voor elkaar hebben gekregen, moeten we zien te behouden, zelfs uit te breiden. Nederland is een digital mainport in Europa.”

Lees het interview Interxion: waar de cloud woont

Terug naar nieuws overzicht
Cloud