Interxion biedt flexibiliteit

Michel van den Assem

06-05-2020 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Interxion biedt flexibiliteit

Zoveel klanten, zoveel wensen. De een wil louter co-locatie, de ander een private cloud in een beveiligde privé ruimte. “Wij hebben alles onder één dak. Dat is makkelijker voor organisaties: ze hebben met slechts één aanbieder van doen. Overzichtelijk en korte lijnen”, verklaart Michel van den Assem. Hij is managing director van Interxion Nederland.

Interxion 54 datacenters in elf Europese landen; in Nederland staan er 10. “Dat geeft wel aan hoe belangrijk wij Nederland vinden”, zegt Van den Assem. “En dat is niet zo gek, want Nederland is voor Europa met al zijn goede verbindingen het hart van de Europese cloud; daarbij komt dat ons land zelf ook nog eens beschikt over een fijnmazig glasvezelnetwerk.”

De basis van elke datacenter dienstverlener vormt de interconnectie. Volgens Van den Assem is vrijwel elke CTO bezig te onderzoeken welke workloads hij naar de cloud kan brengen. Dan moet je wel snelle en veilige verbindingen hebben met tal van telecom- en cloudproviders. “Ook daarin zijn wij flexibel: klanten kiezen zelf van wie zij de verbindingen willen afnemen; wij zorgen voor de interconnectie. Wij bieden onderdak aan meer dan 700 connectiviteitsproviders.”

Flexibiliteit betekent voor Interxion keuzevrijheid voor de klant. “We bieden de ideale omgeving om verbinding te maken met de cloud, waardoor organisaties hybride oplossingen kunnen bouwen. Alle ingrediënten zijn aanwezig: de hyperscale public clouds, lokale cloudproviders, netwerkdichtheid en interconnectiediensten.”

Lees het interview Interxion: waar de cloud woont

Terug naar nieuws overzicht
Cloud