Software AG verlaagt prognose voor komende maanden

Sanjay Brahmawar, CEO Software AG

28-04-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Software AG verlaagt prognose voor komende maanden

Software AG zag zijn omzet in het eerste kwartaal met 3 procent groeien tot 207 miljoen euro. De nettowinst daalde met een derde naar 20,2 miljoen euro. De omzet  van de database business zorgde voor stabiliteit met een omzetstijging van 5 procent.

Software AG heeft haar prognose voor het volledige jaar verlaagd vanwege de effecten van de coronaviruscrisis zo meldt ceo Sanjay Brahmawar (foto). Dat geldt voor het integratiesoftware onderdeel (DBP) en voor de Cloud en IoT business De database business blijft op koers.

"Tijdens het eerste kwartaal presteerde Software AG goed, zoals de momentumopbouw in onze Helix-transformatie duidelijk werd in onze resultaten. Tot op heden is ons bedrijf veerkrachtig gebleken in het licht van de Covid-19-pandemie. We zijn snel gegaan om onze mensen te ondersteunen, luisterden goed naar onze klanten en reageerden snel om aan hun behoeften te voldoen. Onze bedrijfskritische producten, beperkte blootstelling aan de meest getroffen industrieën en de aanhoudende groei in het eerste kwartaal van onze terugkerende inkomstenstroom, aangedreven door onze transformatie, geven ons enige veerkracht. Deze groei, versterkt door verdere concurrerende klantenwinst, heeft onze robuuste financiële positie en ons vermogen om gedurende de periode te managen versterkt. Het is onmogelijk te voorspellen hoe lang de macro-economische onzekerheid van vandaag zal duren", zo meldt Sanjay Brahmawar, CEO van Software AG.

Terug naar nieuws overzicht
Software