Wouter Hoeffnagel - 28 april 2020

Zyxel integreert McAfee beveiliging in ATP100W en ATP700 firewalls

Zyxel integreert McAfee beveiliging in ATP100W en ATP700 firewalls image

Zyxel Networks, leverancier van veilige, AI- en cloud-gebaseerde huis- en bedrijfsoplossingen, werkt vanaf heden samen met beveiligingsbedrijf McAfee. Samen bieden ze klanten een geïntegreerde one-box-beveiligingsoplossing die is ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven.

De samenwerking houdt in dat de anti-malwareoplossing van McAfee is geïntegreerd in de nieuwe high-end firewall-modellen van Zyxel. Dit legt de lat voor zowel anti-malwarebescherming als firewall-prestaties hoger. Deze geïntegreerde beveiliging is een uitkomst voor het mkb. Kleine en middelgrote ondernemingen hebben namelijk vaak moeite om een passende beveiligingsoplossing te vinden, terwijl volgens het 2019 Verizon Data Breach Investigation Report momenteel meer dan 40 procent van cyberaanvallen gericht is op kleine bedrijven.

Grote behoefte onder kleine bedrijven

"Kleine bedrijven hebben nu meer dan ooit behoefte aan cybersecurity. Bij McAfee zijn we toegewijd aan het beveiligen van systemen tegen bedreigingen, zodat mkb-ondernemers zich kunnen richten op het runnen van hun bedrijf. We zijn blij dat onze cybersecurity-ondersteuning nu beschikbaar is voor klanten van Zyxel, zodat we meer bedrijven kunnen helpen hun activiteiten zonder risico's te laten verlopen," aldus Javed Hasan, Global Head of Enterprise Product Strategy & Alliances bij McAfee.

Door de samenwerking met McAfee levert Zyxel klanten van ‘best-of-breed’ malwaredetectie, veiligheidsprestaties en geavanceerde webfiltering. Dit alles werkt direct vanuit de firewalls, waardoor het mkb tijd kan besparen op het gebied van sourcing en integratie van individuele cybersecurity software- en hardware-oplossingen.

ATP-firewalls

Zyxel kondigt ook twee nieuwe modellen binnen de ATP-firewall-familie aan: de ATP100W en de ATP700. Deze alles-in-één oplossingen integreren schaalbare, cloudgebaseerde sandboxing met meerdere extra beveiligingslagen om bekende en onbekende bedreigingen te detecteren en te blokkeren.

Vanaf de ZLD 4.50 firmware release kunnen Zyxel's ATP-firewalls tegelijkertijd anti-malware scans uitvoeren in zowel Express als Stream mode. De eerste mode maakt gebruik van een steeds groter wordende AI-gestuurde clouddatabase om bedreigingsinformatie te bieden, terwijl de Stream mode een database op basis van handtekeningen gebruikt om lokaal een gedetailleerde en grondige dieptescan te bieden. Door beide te combineren, maximaliseert de nieuwe hybride modus de beveiligingsdekking met brede en diepe beveiligingsscans. Netwerken zijn hierdoor beter beschermd tegen de inside-out en bedrijven worden geholpen om zich snel te verdedigen tegen de zich snel ontwikkelende cyberaanvallen.

Uitdagende periode

"Dit is een uitdagende periode voor het mkb. In de afgelopen maanden zijn velen in verband met de coronacrisis overgestapt op een thuiswerkmodel om medewerkers te beschermen. Voor de meeste is het hebben van een up-to-date anti-malware oplossing de meest fundamentele maar effectieve oplossing om het bedrijf te beschermen tegen de nieuwste cyberbedreigingen. Onze nieuwe ATP- producten bieden het mkb uitgebreide en flexibele beveiliging, zodat het netwerk veilig, efficiënt en flexibel is", aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel bij Zyxel Benelux.

De Zyxel ZyWALL-serie Advanced Threat Protection Firewalls voor kleine en middelgrote bedrijven omvat ATP100, ATP100W, ATP200, ATP500, ATP700 en ATP800.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!